Ümmet güven eksikliğinden bu hale geldi

Ümmet güven eksikliğinden bu hale geldi

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) Başkanı M. Burhan Hedbi, Güven eksikliğinden ötürü ümmetin böylesi bir kaotik duruma düştüğüne dikkat çekerek, “Emin olan bir Peygamber’in ümmeti olarak bir bir

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) Başkanı M. Burhan Hedbi, İslam coğrafyasında yaşanan son olayları değerlendirdi. Hedbi, güven eksikliğinden ötürü ümmetin böylesi bir kaotik duruma geldiğini ifade etti.

Toplumların helakine sebep olan sebeplerden bir tanesinin de sözüne sadık kalmamak olduğunu kaydeden Hedbi sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde sözünü yerine getirmemek sadece münafıklık alameti olarak bilinir. Oysa bununla beraber, helakin, Allah ve meleklerinin lanetine müstahak olmanın altında da sözüne bağlı kalmamak yatmaktadır. Zira eski ümmetlerin helak ve lanete duçar olmaları, ahitlerini bozmalarından ötürü olduğu bildirilmektedir.”

“Müslüman idareciler neden birbirlerine güvenmiyorlar?”

İslam coğrafyasının parçalanıp devletlere dönüşünce başka bir problemin daha ortaya çıktığını aktaran Hedbi, “Birbirine güvenmesi gereken ümmet fertlerinin yanı sıra birbirine güvenmesi gereken Müslüman idareciler sorunu. Bugün sorulması gereken önemli soruların başında bu sorun gelmelidir bence. Müslüman idareciler neden birbirilerine güvenmiyorlar? Hatta Müslüman idareciler birbirilerinden ziyade neden gayrimüslim idarecileri güvenip bel bağlıyorlar sorusu günümüz Müslümanlarının can alıcı sorusu olmakla beraber sorgulamaları gereken en önemli sorunudur. İslam’da; ‘Sözünü yerine getirmeyen nifak’ ile vasıflandırılmıştır. Bu söz verme konusu sadece bireyleri bağlamaz kamu yöneticilerinin sözleri de bu kapsamda değerlendirilmiştir.” dedi.   (M. Salih Keskin - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.