“Ümmetin ağırlığının üstüne çökmüş olduğu köprünün kilit taşı Kürtlerdir”

“Ümmetin ağırlığının üstüne çökmüş olduğu köprünün kilit taşı Kürtlerdir”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin Trabzon’da faaliyet yürüten STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Trabzon’da ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin, kentte faaliyet yürüten STK temsilcileriyle bir araya geldi.

STK temsilcileriyle yapılan görüşmelerde son yaşanan gelişmeler ve çatışmasızlık sürecindeki aksaklıklara değinilerek, süreçte yapılan stratejik yanlışlara dikkat çekildi.

Kürt meselesi ile PKK sorununun karıştırılmaması gerektiğini belirten Şahin, hükümetin bu konuda attığı yanlış adımları ise şöyle ifade etti:

“Kürtlerin tek temsilcisi olarak PKK muhatap alındı. PKK ile süreç yürütülmeye çalışıldı ve sırf çözüm süreci zarar görmesin diye bölge PKK’ye teslim edildi. Örgütün pervasızca yaptığı her şeye göz yumuldu. PKK bir taraftan ABD’nin bir taraftan Rusya’nın desteğini alıyor. İki zıt kutuptan destek alan bir yapıdan bahsediyoruz. Herkes barış şarkılarını dillendirirken biz dedik ki ‘Eğer siz böyle devam ederseniz PKK öyle adımlar atacak ki siz küçük dilinizi yutacaksınız.’ Görüldüğü gibi bir yıl önceden söylediklerimiz ne yazık ki gerçekleşti. Hükümetin bunu görmesi lazımdı. Bu mesele sadece PKK’nin silah bırakması meselesi değildir. Bu sorunun çözülmesi için PKK’nin silah bırakması lazım ama siz bu meseleyi iki ayaklı yürütebilirdiniz. Bölgenin iyi niyetli, çözümden yana ve çözümün de adresi olan İslami yapıları muhatap alınmak suretiyle bu sorun çözülebilirdi.”

“Kürtler öyle bir noktada ki tüm hesaplar Kürtler üzerine yoğunlaşmış durumda”

Batılı güçlerin Kürtler üzerinde büyük hesaplarının olduğunu belirten Şahin, Kürtlerin Ortadoğu’da kilit taşı görevinde olduğunu sözlerine ekledi.

Doğru adımların atılmaması durumunda yaşanan bu olumsuz süreç sonucunda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacağından korkulması gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

“PKK merkezli sorun daha da büyür. Biz başından beri bu süreç ile ilgili endişelerimizi dile getirdik. Mesele sadece esas meselesi değil, aynı zamanda usul meselesidir. Çözüm adına niyet ve iradeler ortaya konabilir. Bunun olması gerekiyor. Eğer siz bu niyet ve iradeler adına çözüm ortaya koymazsanız bu mesele, bu coğrafyada eninde sonunda gelir sizi vurur. Kürtler öyle bir noktada ki tüm hesaplar Kürtler üzerine yoğunlaşmış durumda. İran, Türkiye ve Arap coğrafyası üçgeninde kilit taşı durumunda. Bu coğrafyada ümmetin ağırlığının üstüne çökmüş olduğu köprünün kilit taşı Kürtlerdir. Kürtleri oradan alıp köprüyü yıkmak istiyorlar. Kürt meselesi bu açıdan çok büyük önem arz etmektedir.” dedi. (Yusuf Bingöl - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler