Ümmetin Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma zamanı geldi ve geçiyor

Ümmetin Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma zamanı geldi ve geçiyor

Siyonist terör rejiminin Mescid-i Aksa'da Müslümanları katledip Harem-i Şerif'i ibadete kapatmasını kınayan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma zamanının gelip geçtiğini söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanları katledip, mescidi ibadete kapatmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bütün Müslümanları Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet ettiklerini belirten Özaslan, İslam ümmetinin bir araya gelip, terör rejimine karşı tepkisini ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Özaslan, "Ümmetin ilk kıblesi Mescid-i Aksa 70 yıla yakındır işgal altındadır. Filistin'deki Müslümanlar yıllardır bunun mücadelesini veriyor. İslam ümmetinin bu konuda üzerine düşeni yapması ve gerekli hassasiyeti göstermesi lazım. İsrail yılardan beri sudan bahanelerle Filistin'i ve Kudüs’ü işgal etmiştir. Oradaki Müslümanları yaşlı, genç, kadın ve çocuk demeden katlediyor. Bu da yetmezmiş gibi, inancımız gereği ibadetimizi yapmamız gereken mescitlerimizi ve camilerimizi de işgal etmektedir. İsrail askerleri botlarıyla girip çiğnedikleri yetmezmiş gibi, bir de oradaki mescide gelen Filistinli ve Kudüslü gençleri sudan sebeplerle katlediyor. Dünya ve İslam ümmeti ise bu duruma sessiz kalıyor. Ümmetin Filistin'e, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma zamanı geldi ve geçiyor." dedi.

Dünyadaki bütün Müslümanları Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet ettiklerini belirten Özaslan, sözlerine şöyle devam etti: "Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa aslında bütün peygamberlerin de ayak izlerinin olduğu Kudüs topraklarındadır. Buralar kutsal mekânlardır. Ümmet eğer bu konuda bir araya gelip birleşmeyecekse ve Kudüs'e sahip çıkmayacaksa daha ne zaman sahip çıkılacak? Filistin'in gülleri olan Kudüs’ün gençleri katlediliyor. Dünya buna sessiz kalıyor. Dünyadaki tüm Müslümanları Kudüs'e ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bunun artık sözde kalmaması gerektiğini ve fiili olarak ne gerekiyorsa tüm ümmetin bir araya gelip Siyonist İsrail'e karşı tepkisini ortaya koyması gerektiğine inanıyoruz."

"Müslümanlar bu ortak merkeze sahip çıkmak zorundadır"

"Yıllardır oradaki Müslümanlar katlediliyor. İsrail askerleri canları istediği zaman Müslüman gençlerimizi kurşuna dizebiliyor." diyen Özaslan, "Dünya bu durumu seyretmekle yetiniyor. Ümmet ise bu duruma sessiz ve suskun kalıyor. Ümmetin bir araya gelip kendi aralarındaki tali meseleleri bir tarafa bırakıp, küfrün karşısında tek vücut olmasının ve İsrail'e karşı Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi için dayanışma içerisinde olması gerektiğinin vakti artık geldi, geçiyor. Eğer İsrail bunu yapıyorsa ümmetin suskunluğundandır. Ümmet Filistin'e, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya fiili olarak destekte zayıf kaldığından ve zayıf durduğundan dolayı İsrail de kendisine bunu yol biliyor. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Filistin ve Kudüs'te yaşayanların değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa tüm dünya Müslümanlarının ortak merkezidir. Dolayısıyla tüm Müslümanlar bu ortak merkeze sahip çıkmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa gibi ortak noktalarının düşmesi durumunda ümmetin zelil bir duruma geleceğini dile getiren Özaslan, "Ümmetin ortak noktaları var. Nasıl ki Kâbe, Mekke ve Medine denildiği zaman bu mekânlar ümmetin ortak noktası ise Kudüs ve Mescid-i Aksa da ümmetin ortak noktasıdır. Eğer ümmetin ortak noktası olan bu kaleler bir bir düşerse ümmet şu andaki durumundan daha zelil duruma düşecek ve dünya Siyonizm'inin ve küffarının ayağının altında ezilecektir. Dünya Siyonizm'i ve küffarı bunu çok iyi biliyor. Bu tür hadiselerde bugün Mescid-i Aksa, yarın başka bir mekân derken ümmetin bu durum karşısındaki suskunluğunu da sınava tabi tutuyor. Dolayısıyla Siyonist İsrail merhale merhale pratiğe dökmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Müslümanların artık kendi aralarındaki küçük ve ihtilaflı meseleleri bir tarafa bırakıp, ashap gibi kardeşlik bilinci ve şuurunu, İslam'ın emir ve yasaklarını her şeyin üstünde tutarak kutsallarına sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Özaslan, şöyle konuştu: "Aramızdaki küçük, ihtilaflı meseleleri bir tarafa bırakıp, Peygamberimizin sahabesi gibi kardeşlik bilinci, şuuru ve İslam'ın emir ve yasaklarını her şeyin üstünde tutarak bu kutsallarımıza nasıl sahip çıkmamız gerekiyorsa bunu malımızla ve canımızla ortaya koymamız gerekiyor. Yoksa bugün Mescid-i Aksa, yarın bir başka yer derken ümmetin ortak noktası olan bu tür kutsal değerlerimiz bir bir Siyonistlerin ayakları altında yok olacaktır. Ümmet olarak bu değerlerimize sahip çıkarsak samimiyete, ihlâsa, gayret, çaba ve mücadeleye binaen inanıyorum ki Allah yardım edecektir."

Son olarak Özaslan, bütün sivil toplum kuruluşlarını ve Gaziantep halkını yarın cuma namazını Gaziler Caddesi'ndeki Alaybey Camii'nde kıldıktan sonra Balıklı Parkı'nda düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına davet etti.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.