Ümmetin uyanışı için sabah namazına gidiyoruz

Ümmetin uyanışı için sabah namazına gidiyoruz

Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu "Ümmetin Uyanışı için Sabah Namazına gidiyoruz" sloganıyla başlattıkları kampanyayla her cuma sabah namazında camide bir araya gelecekler.

Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu '17-24 Ekim Müslüman Gençlik Haftası' münasebetiyle 'Ümmetin Uyanışı için Sabah Namazına Gidiyoruz' sloganıyla başlattıkları kampanyayla her cuma sabah namazını camide kılacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rehber Öğrenci Topluluğu Başkanı Hamza Demirel, İslam ümmetini kurtarıcılar beklediğini ve bununda ancak sabah namazına giden gençlerin yapabileceğini söyledi.

İslam ümmeti olarak zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen Demirel, “Üstad Mehmet Akif Ersoy, ‘İslam ümmetinin parçalanmaya başladığı bu dönemde cuma namazına giden cemaat sabah namazına gittiği takdirde, İslam ümmeti eski güç ve izzetine kavuşacaktır.’ demiştir. Biz de Rehber Öğrenci Topluluğu olarak şunu biliyoruz ki, İslam ümmeti olarak zor günlerden geçiyor. Ümmet boynu bükük kendilerini zulümden ve zilletten kurtaracak kurtarıcılar bekliyor. İşte bu kurtarıcılık rolünü üstlenebilecek kişiler gençlerdir. Ümmetin her ferdini kucaklayabilecek her derini kendi derdi bilen bir gençlik ümmeti tekrar diriltebilecektir. Tabi böyle ağır bir görevin üstlenebilmesi için sağlam bir irade ve güçlü bir maneviyata ihtiyacımız olacaktır. Ümmeti diriltmeyi kendisine gaye edinmiş Müslüman gençliğin iradesini ve maneviyatını güçlendirebilmesi için Allah ile bağlarını güçlendirmesi gerekir." dedi.

"Cuma cemaati artık sabah namazı cemaati olacak"

Her cuma sabah namazında camide olacaklarını belirten Demirel, “Bizlerde Rehber Öğrenci Topluluğu olarak böyle bir gençliğin oluşabileceği tek ortamın camiiler olduğuna inanıyoruz. Ve bu tür buluşmaların gençlerimizin maneviyatını artırıp Allah ile olan bağlarını kuvvetlendireceğini düşünüyoruz. Bu buluşmaların Allah’ın izniyle Üstad Akif’in dile getirdiği durumu bir zaman sonra tetikleyebileceğini düşünüyoruz. Yani bu vesile ile cuma cemaati artık sabah namazı cemaati olacak. Ve inşallah bundan sonra her cuma sabah namazı buluşmalarımızın devam edeceğini de ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Sabah namazından sonra Bilge-Der (Bilge Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) camiden çıkan gençlere kahvaltı ikramında bulundu.

İLKHA










 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.