Umre dönüşünde tanınamayacak derecede İslami bir kişilik sahibi olunması gerekir

Umre dönüşünde tanınamayacak derecede İslami bir kişilik sahibi olunması gerekir

​Adıyaman'da düzenlenen siyer sınavında umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere hitap eden Müftü Mehmet Taşçı, umre dönüşünde manevi gelişmişliğin inkişaf etmesinden dolayı tanınamayacak derece İslami bir kişilik sahibi olunması gerektiğini belirtti.

Adıyaman’da Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması sınavında dereceye girerek umreye gitmeye hak kazanan 37 üniversiteli gence İl Müftülüğü tarafından seminer verildi.

Seminerde gençlere hitap eden İl Müftülüsü Mehmet Taşçı, umrede oldukları zaman zarfında ayaklarının, ellerinin ve gözlerinin sürekli hayırla iştigal etmesi gerektiğini söyledi.

Taşcı, "Neredeyse birçok gecesinde, gündüzünde, havasında karasında Allah’ın ayetlerinin yağmur gibi indiği topraklara, Allah Resulü (sallallahualeyhivesellem)  ayaklarını bastığı yerlere kim bilir belki O’nun bastırığı yerlere denk gelecek adımlarınız. Kim bilir O’nun dokunduğu yerlere dokunacak elleriniz. Baktığı yerlere bakacak gözleriniz. 10 gün ayaklarınız hep Allaha yürüyecek, elleriniz Allah ve Resulünün dokunun dediği şeylere dokunacak. Gözler haram görmeyecek. Kulaklar yanlışı dinlemeyecek. Allah’ı dinleyecek, Resullullah dinleyecek." dedi.

"Hızlandırılmış bir kulluk eğitiminden geçeceksiniz"

"Sizler öğrencisiniz. Sizler kişisel gelişim seminerlerini, hızlandırılmış eğitimin ne olduğunu bilirisiniz." diyen Taşcı, "İnşallah hızlandırılmış bir kulluk eğitiminden geçeceksiniz." ifadesini kullandı.

Allah Resulünün İslam dininin nasıl yaşadığı ve nasıl yaşandığını en iyi anlatan topraklara doğru hareket edileceğini söyleyen Taşçı, "10 gün içinde İslam dediğimiz, Müslümanlık dediğimiz din nasıl yaşanır, yaşanmış halini göreceksiniz. Vahyi, Allah Resulünü alıp da geleceksiniz. Ebubekir’in sadakati, Hazreti Ömer’in adaleti, Hazreti Osman’ın hayâsı ve Hazreti Ali’nin yiğitliği ile ilmi ile geleceksiniz Adıyaman’a. Hazreti Hasan, Hüseyin gibi eğer istenirse gözünüzü kırpmadan Allah'a kurban olmayı öğrenerek geleceksiniz. Hazreti Hatice, hazreti Fatıma gibi. Hazreti Hacer gibi eşiniz sizi Allah’tan başka hiç kimsenin olmadığı yere bıraksa bile neden diye sormama derecesinde Allah'a teslim olmuş birer Hacer olarak geleceksiniz." ifadelerini kullandı.

Taşc, "Umre dönüşünde manevi gelişmişliğin inkişaf etmesinden dolayı tanınamayacak derece İslami bir kişilik sahibi olunması gerekir. Gelip de gezdiğiniz sokaklarda, caddelerde, evlerinizde ama en önemlisi okullarınızda eski dostlarınız sizi tanımamalıdır, tanıyamamalıdır.  Bizim Ali gitmiş başka bir Ali gelmiş, her birisi birer Muhammed birer Fatıma olmuş da gelmiş, demelidirler." dedi.

İlk defa umreye gidecek olmanın heyecanını yaşayan gençler ise mutlu olduklarını ve bu organizeyi hazırlayanlara teşekkür ettiklerini dile getirdiler. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.