Umre ödüllü siyer sınavına davet

Umre ödüllü siyer sınavına davet

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, halkı 50 kişilik umre ödülü olan Peygamber Sevdalıları Platformu 2014 Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na girmeye davet etti.

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, 50 kişilik umre ödülü olan Peygamber Sevdalıları Platformu 2014 Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında bilgi vererek halkı sınava girmeye davet etti.

 

2014 yılı kutlu doğum nedeniyle her sene olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından siyer sınavının yapılacağını belirten Şimşek Hoca, “Sınava giriş kayıtlarımız başlamıştır ve bu kayıtlarımız 18 Mayıs’a kadar devam edecektir. Sınavımız iki kategoride yapılacak. Birinci kategoride 15 yaş ve üstü bay ve bayanlar kayıt yapabiliyor. İkinci kategoride ise 14 yaş altı bay ve bayanlar kayıt yapabilirler. Sınav kitaplarımız hediyeli olacak, ancak kayıt yaptıran birinci kategoridekilerden 7 buçuk TL ve ikinci kategoridekilerden de 5 TL kayıt parası alıyoruz. Bu sınavda dereceye girenlere umre ödülü vardır.” dedi.
 

 

“En büyük ödülümüz Peygamberimizi tanımamızdır”
Sınavı yapmalarındaki asıl amacın Peygamberimizi halka okutmak olduğunu ifade eden Şimşek, “Elbetteki umre ödülünü kazanmak güzel bir şeydir. Fakat en büyük ödülümüz Peygamberimizi tanımamızdır. Çünkü onu tanıdığımız zaman gerçek manada Müslüman olduğumuzun farkına varırız. Bununla birlikte dünyevi bir ödül olarak da umre ödülümüzde vardır. Sınava başvurularımız ise Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı tüm derneklerimizde yapılıyor. Kim hangi derneğe yakınsa orada başvurularını yapabilirler. Her sene binlerce katılım oluyor ve bu sene de o katılımın daha fazlasını halkın göstermesini istiyoruz. Peygamber aşığı olan halkımızın yoğun bir katılım göstereceğini bekliyoruz. Bu sınav vesilesiyle bir kez daha Peygamberimizi okumuş oluruz. Peygamberimizin ahlakını örnek almamız lazım. Peygamberimizi iyi anlamak için mutlaka bu sınava girelim.” ifadelerini kullandı.
 

 

İşte, Peygamber Sevdalıları Platformu 2014 Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında genel bilgiler ve şartlar:
 

 

- Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı15 yaş ve üstü (1. Kategori) ile  14 yaş ve altı (2. Kategori) olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.
 

- 1. kategori sınav soruları, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimizin (sav)  Örnek Hayatı” kitabı (Dua Yayıncılık); 2. kategori sınav soruları Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın “Peygamberimiz(sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlanacak.
 

- 1. kategoride yer alan sorular, beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecek. 2. kategoride yer alan sorular ise dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecek. Her kategori için 100’er soru sorulacak.
Başvuru koşulları:
 

- Sınav için başvuru ücreti 1. kategori için 7.5 TL; 2. Kategori için 5 TL olacak.
 

- Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilecek.
Sınavın ödülleri:
 

- 15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 1. kategoride Türkiye geneli ilk 44’te giren katılımcılar  “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.
 

- 14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise ödül, Türkiye geneli ilk 3’e giren katılımcılar bir velisiyle beraber “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.
 

- Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ayrıca ödüllendirecek. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecek.
 

- Sınav sonucunda 1.  kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecek.
 

- 2. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde birinci derece yakınlarından sadece anne, baba ve kardeşlerinden birini yerine gönderebilecekler. (Yani ödül 15 yaş altı katılımcı ve velisi iken bu durumda ödül sadece onun yerine giden tek kişi olacaktır.)

 

Dikkat edilmesi gereken önemli bir hususta, 2013'te düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacak. Ayrıca, hak edilen ödüller belirtilen dönem için geçerlidir. Sonraki seneye kesinlikle devredilemez.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.