Umre yolculuğunu iyi anlamak gerekiyor

Umre yolculuğunu iyi anlamak gerekiyor

Gaziantep’te düzenlenen Umre ödüllü Siyer-i Nebi Sınavı'nda dereceye giren ve kutsal topraklara gitmeye hak kazanan öğrenciler için umre öncesi gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Kısa ömrümüzü iyi değerlendirmek için bu yolcu

Gaziantep’te düzenlenen Umre ödüllü Siyer-i Nebi Sınavı'nda dereceye giren 147 öğrenci, umre öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen seminere katıldı. Gaziantep Valiliği, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesinin birlikte organize ettiği proje kapsamında sınava giren ve sınavda birinci, ikinci ve üçüncü olan 147 öğrenci, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı.

Umreye gitmeye hak kazanan öğrenciler için Gaziantep İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminerde bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Kısa ömrümüzü iyi değerlendirmek için bu yolculuğu iyi anlamak gerekiyor. Umreye gittiğinizde hiç tanımadığınız insanlarla omuz omuza namaz kılacaksınız. Bu sizde ciddi bir İslam kardeşliği şuurunu ve bilincini oluşturmalıdır. Bu yolculuk bize aynı zamanda misafirlik bilincini de aşılıyor. Bu dünyanın fani olduğunu ve gelip geçici olduğunu gösteriyor. Ancak bu, dünyamızı da boş vereceğimiz anlamına gelmez. Çünkü bu dünyada ahretimizin tarlasıdır. Dünyadaki zamanımızı da ibadet yaparak iyi değerlendirmeliyiz.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, genç yaşta Umreye gitmenin önemli olduğuna dikkat çekti.

Tahmazoğlu, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Allah Umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Rabbimizin göz bebeği Kâbe’mize ve Peygamber Efendimizin makamına gitmek, ziyaret etmek hepimizin hayali. Bu projemize geçtiğimiz yıl başladık. "Peygamber Efendimizin Hayatı" kitabıyla sınav yaptığımız öğrencilerimizi geçtiğimiz yıl umreye gönderdik. Amacımız milli ve manevi değerlerimizle donatılmış bir nesil yetiştirebilmektir. Dünya hayatı çok kısa ve fânidir. Bu kısa hayatı verimli bir şekilde değerlendirip Allah için, devlet, millet ve ümmet için gayret ederek, çalışarak geçirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere umre ibadeti ile neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler