Umut Der: Adana’da kurban eti dağıtılmayan fakir aile kalmasın video

Umut Der: Adana’da kurban eti dağıtılmayan fakir aile kalmasın video

Adana Umut Der Gıda Bankası yardım talebi için kendilerine müracaat eden binlerce aileye kurban eti dağıtmak için kolları sıvadı.

Adana Umut Der Gıda Bankası Kurban Bayramı’nda da fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtım kampanyası başlattı.

Kurban Bayramı’nda yapacakları çalışma hakkında bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, kendilerine müracaat etmiş binlerce muhtaç aile bulunduğuna dikkat çekerek bu ailelerin tümüne et ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Umut Der’in sürekli sahada yardım faaliyetleri içerisinde bulunan bir kurum olduğunu, bu yüzden ihtiyaç sahiplerinin durumunu yakından bildiklerini ifade eden Serin, “Adana’da bir lokma ekmeğe ihtiyacı olan insanlar dahi var. Bu insanların et almaları mümkün değil. Ekmek alamıyorlar ki et alsınlar. Biz istiyoruz ki sene boyunca hiç et yemeyen bu insanlar, en azından Kurban Bayramı boyunca, birkaç öğün de olsa bu etten faydalansınlar.” dedi.

“Kurbanınız kardeşliğin pekişmesine vesile olsun”

Adana Umut Der’in bu yılki çalışmasını “Kurbanın Kardeşliğe Olsun” sloganı ile yapacağını belirten Serin, başlatılan çalışmayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Geçen seneki kurban eti dağıtım faaliyetlerimiz çerçevesinde 100’ün üzerinde küçükbaş, 3 tane de büyükbaş kurbanlık temin ettik. Bunları kesip etlerini ihtiyaç sahibi fakir-fukaraya dağıttık. Bu sene ise hedefimiz daha fazla muhtaç aileye et ulaştırmak. Bu noktada elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. İstiyoruz ki Allah için kesilen kurbanlıklar, senede bir kez dahi et alamayan fakir fukaraya gitmek suretiyle kardeşliğin pekişmesine vesile olsun.”

“Binlerce aile yardım bekliyor”

“Umut Der olarak yardım faaliyetlerinin bil fiil içerisinde olduğumuz için binlerce ihtiyaç sahibi aile ile muhatap oluyoruz. “ diyen Serin, “Ülkemizde bırakın eti, evine bir lokma ekmek alamayan birçok aile var. Derneğimize yardım alma talebiyle müracaat eden 3 bin 500’den fazla aile var. Bunların içerisinde hem Türkiye vatandaşları hem de Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz var ve bunların birçoğunun durumu içler acısı. Biz istiyoruz ki senede bir defa da olsa bu insanların kursağından bir lokma et geçsin. “dedi.

Fakirlere et ulaştırma konusunda en büyük görevin hayırseverlere düştüğüne işaret eden Serin, “Buradan sizin aracılığınızla hayırseverlere seslenmek istiyorum. Durumu kurban kesmeye müsait olanlardan ricamız şudur: Eğer birden fazla kurban kesme imkânları varsa kurbanlarından birini kesip kendilerine, komşu ve akrabalarına ayırsınlar. Bir kurbanlığı da fakir fukaraya dağıtılmak üzere derneğimize bağışlasınlar. Ya da biz kendilerine adres verelim kendi kurbanlıklarını kendileri fakirlere ulaştırsınlar.”diyerek destek istedi.

Geçen yıl Yasin Börü ve arkadaşları anısına kurban dağıttıklarını hatırlatan Serin, “6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken PKK’lilerce şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları adına geçen yıl Adana’da kurban eti dağıtmıştık. İnşallah bu sene de yine Yasin ve arkadaşları adına kurban eti dağıtacağız.”dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.