Umut Der Kur'an öğrencileriyle şenlendi

Umut Der Kur'an öğrencileriyle şenlendi

Umut Der Tatvan Şubesine akın eden minikler, Kur'an Kerimin yanında temel İslami bilgileri de öğreniyorlar.

BİTLİS - Tatvan'da okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler, yüce kitabımız Kuranı Kerimi öğrenmek için camilere akın ediyor.

Tatvan'da faaliyet gösteren Umut Der Tatvan Şubesi bir yandan muhtaç aileleri tespit ederek yardımlarını yaparken diğer yandan da dernek binasında öğrenciler için Kur'an dersleri tertipliyor.

Umut Der Tatvan Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl "Derneğimize bağlı iki yerde komisyon evleri açtık. Bu komisyon evlerini her mahallede açmayı düşünüyoruz. Açtığımız komisyon evlerinin amacı, o mahalledeki yardıma muhtaç aileleri yerinde tespit etmek, öğrencilere tecvit, siyer, dersleri vermektir'' dedi. İki yüze yakın öğrencilerinin olduğunu belirten Ulugöl "Bu öğrencilere Siyer, Esmaül Hüsna ve Tecvit dersleri verilmektedir. Ders saatlerimiz 10.00'da başlayıp saat 14.00'te bitmektedir'' ifadelerini kullandı.

Ulugöl "Koşarak gelen öğrenciler neşeyle derneğimizde durmakta ve istemeye ve istemeye gitmektedirler. Bu gençlerin böyle durması hizmet edenlere hizmetçi olmak hizmetçi olanlara hizmet etmektir.'' şeklinde konuştu.

Sadece yaz aylarında Kur'anı Kerim derslerinin veriliyor olmasının yetersiz olduğunu dile getiren Ulugöl, Kur'anı Kerim derslerinin yıl boyunca verilmesi gerektiğini ifade etti.
(Menderes Beysülen-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.