Umut-Der'den çatışma mağduru Şırnaklılara yardım

Umut-Der'den çatışma mağduru Şırnaklılara yardım

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Batman Umut-Der Gıda Bankası, yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Şırnaklı ailelere 250 yardım paketi gönderdi.

Yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Batman Umut-Der Gıda Bankası, yaşanan çatışmalardan dolayı memleketlerini terk ederek Kumçatı beldesine yerleşen Şırnaklı ailelere 250 yardım paketi gönderdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Umut-Der Genel Başkanı Halil Gergin, bölgede meydana gelen çatışmalardan dolayı mağdur olmuş halka olayların başlamasıyla birlikte Umut Kervanı Yardım Platformu olarak yardım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çatışmalardan dolayı memleketlerini terk ederek yakın bölgelere sığınan halka Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı yardım dernekleri tarafından yardımların sürdürdüğünü belirten Gergin, Umut-Der Gıda Bankası olarak Batman’a sığınan Şırnaklı, Nusaybinli, Cizreli olan halka yardımlarını ulaştırmaya devam ettiklerini vurguladı.

Şırnak’taki olaylardan dolayı Kumçatı beldesine yerleşen Şırnaklılara Umut-Der Gıda Bankası olarak 250 yardım paketi gönderdiklerini ifade eden Gergin, “Olayların başlamasıyla beraber Nusaybin, Cizre, Silopi ve Şırnak’ta olan vatandaşlar mülteci durumuna düşmüşlerdir. Şu anda bizler kendilerine yardım etmekteyiz. Daha önce de üyesi olduğumuz Umut Kervanı Yardım Platformu bu mağdurlara defalarca yardımlarını ulaştırdı. Bu mağdur olan halkımız da Suriyelilerin durumuna düşmüşlerdir. Her şeylerini terk ederek başka memleketlere göç eden bu mağdurlara yardım etmek gerekiyor.” dedi.

“Bizde bu kardeşlerimizin durumuna düşebiliriz”

Mülteci durumuna düşen mağdur halka yardım elinin uzatılması gerektiğini hatırlatan Gergin, şunları söyledi: “Bu hem insani hem de İslami bir görevimizdir. Bizler şu anda Şırnak’ın Kumçatı beldesine yerleşmiş olan Şırnaklı vatandaşlarımıza Batman Umut-Der olarak kendilerine gıda paketi göndermekteyiz. Bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Bizde bu kardeşlerimizin durumuna düşebiliriz. Çoluk çocukları perişan durumdadır. Ramazan ayı ve sıcaklar da yaklaştı. Bu insanlar yiyecek, içecek ve giyime de muhtaçtırlar. Tüm hayırseverlerin buna duyarlı olmalarını bekliyoruz. Ramazan ayında yardımlarımız devam etsin. Bu ayda daha fazla yardıma muhtaç insanlara ulaşalım.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.