Umut Kapısı binlerce aileye yardımda bulundu

Umut Kapısı binlerce aileye yardımda bulundu

Umut Kapısı Gıda Bankası, Ramazan ayında binlerce ihtiyaç sahibi aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarından Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Ramazan ayı faaliyet raporunu kamuoyuna açıkladı. Dernek, Ramazan ayında binlerce ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği Başkanı M. Sıdık Furkan, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini kendilerine şiar edindiklerini ifade ederek, Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki kimsesiz, mağdur ailelere sahip çıkmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için yola koyulduklarını belirtti.

Furkan, “Ramazan ayından önce tespit etmiş olduğumuz 679 aileye 74 bin 453 lira 95 kuruş tutarında maddi yardım ve hayırseverler tarafından 2 bin 570 aileye gıda kolisi, 226 aileye kırmızı et, 100 aileye piliç, 236 aileye un yardımı yapıldı. Yine bu mübarek ayda Sur’da mağdur olan ailelere ulaştırılmak üzere batı illerinden gelen yardımları da Diyarbakır İslami STK’lar ile birlikte Sur mağdurlarına ulaştırdık.” dedi.

Yardım faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini dile getiren Furkan, sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah bu mübarek ayda hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu yardımlar bundan sonraki aylarda da devam eder. Zira fakirlik Ramazan ayına ait değil. Bundan dolayı özellikle hayırsever kardeşlerimizin yılın on iki ayında bu fakirleri gözetmelerini bekliyoruz. Şimdiden yardım eden ve bu konuda duyarlı olan tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.” (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.