Umut Kervanı 23 ülkede kurban kesecek

Umut Kervanı 23 ülkede kurban kesecek

Yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerine aralıksız olarak devam eden Umut Kervanı Vakfı yurt içerisinde 32 ilde 98 farklı noktada olmak üzere 23 ülkede muhtaçlar yararına kurban kesecek.

Umut Kervanı vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Kurban bayramı dolayısıyla kurban kesim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

İLKHA'ya konuşan Yeşilmen yurt içerisinde 32 ilde 98 farklı noktada olmak üzere 23 ülkede muhtaçlar yararına kurban keseceklerini açıkladı.

2013 yılından beri kurban organizasyonu yaptıklarını ve her geçen yıl bu sayıyı artırmak için olabildiğince çaba sarf ettiklerini söyleyen Yeşilmen, amaçlarının muhtaç ailelere daha fazla yardım edebilmek olduğunu söyledi.

Yeşilmen, "2013 yılından bu yana kadar iyi bir seviye kat ettik. Ağırlıklı olarak yardımlarımızı yurt içinde yapıyoruz. Yurt içinde de özellikle Güneydoğu’da yardıma muhtaç olan insanların daha fazla olması sebebiyle yoğunluğumuzu oraya veriyoruz. Bununla birlikte metropol şehirlerde de yardıma ihtiyacı olan insanlar var. Onlara da ulaşıyoruz. Ne yazık ki yılda bir kez dahi sofralarında et bulamayan insanlar var. Bu belki biraz abartı olarak gelebilir ama gerçekten bu böyledir." dedi.

Kurban bayramı dolayısıyla kendilerini yardım yapılması için bazı ailelerin başvuruda bulunduğunu söyleyen Yeşilmen,  "Yurt içinde kurban organizasyonlarını sürdürüyoruz. Özellikle Güneydoğu’da yardımlarınız kurban organizasyonlarımız kurban kesimlerimiz devam ediyor. Bununla birlikte yurtdışında da yardımlarımız devam ediyor. İhtiyaç sahiplerinin gözleri kurban kesecek olan biz Müslümanların üzerinde." diye belirtti.

Yeşilmen, "Yurt içerisinde 32 ilde 98 farklı noktada umut Kervanı olarak organizasyonları yapıyoruz. Modern tesislerimizde uzman kasap ekiplerimizle beraber ihlaslı, samimiyetle çalışan gönüllerimizde birlikte bu organizasyonları devam ettiriyoruz. Bu organizasyon herkese bir yönüyle dokunduğu için buna bayan erkek olmak üzere farklı komisyonlarımız muhtaç olan ailelerin yerlerini tespit ederek, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bu kardeşlerimizle birlikte gönüllülük esası üzerine çalışmalar yapıyoruz. Kimi kurban günü o yoğunlukta bize yardımcı oluyor, kimi tespit çalışmaları yaparak yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.

Yurt içinde dört ana merkezde kurban organizasyonu yaptıklarını belirten Yeşilmen,  "İstanbul başta olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa Van ve Batman'da belediyelerle işbirliği halinde modern tesislerde kurban kesim yerlerini tayin ediyoruz. Bu saydığımız merkez iller, bunlara yakın olan il ve ilçelerde bu organizasyonlar devam ediyor. Bu merkezlerde profesyonel ekiplerimizle kurban organizasyonuna hazırız." dedi.

Yurtdışında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Yeşilmen, "Yurt dışındaki çalışma stratejimiz, oralarda bu işlerde tecrübe sahibi olan kurum ve kuruluşlarla ya da bizim adımıza orada temsilci olarak görevlendirdiğimiz şahısların yaptıkları tespitler neticesinde, nerenin neye ihtiyacı varsa gerekli altyapılarını hazırlayarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Diğer yandan Uganda’dan, Nepal’den, Filipin’den, Afganistan’dan, Filistin’den, Yemen’den, Eritre’den Avustralya’dan gelerek bizi burada ziyaret ediyorlar. Belge, bilgi ve görsellerini getiriyorlar.  Biz bunları incelemeye tabi tutarak daha önce çalıştığımız kurumlar üzerinden ya da o ülkenin resmi kaynakları tarafından böyle bir kurumun mevcut olup olmadığı ve ne derece güvenilir olduğunu sorguluyoruz. Bunları tespit ettikten sonra temsilcilerimizi göndererek onlarla irtibat sağlamalarını istiyoruz. Gerekli altyapı çalışmaları yapıldıktan sonra ihtiyaç ortaya çıkmış oluyor ve biz bu çerçevesinde kurban ve diğer yardım organizasyonlarımızı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"23 ülkede kurban kesmek için hazırız"

Afrika başta olmak üzere Balkan ve Asya ülkelerinde kurban organizasyonları yapacaklarını belirten Yeşilmen, "Bu sene kurban organizasyonu için Afrika’nın 16 ülkesinde, Asya ve Balkan ülkelerinde, komşu ülkelerimizden Filistin, Afganistan ve Yemen’de yardım yapmak için çalışıyoruz. Toplamda 23 ülkede kurban organizasyonu yapmak için hazırız. Bize gelecek olan yardımlar vekâlet ve miktarınca yardım yapacağız." diye konuştu.

"Mezhep fark etmeksizin herkes kendisini kurban kesmekle vazifeli bilmelidir." diyen Yeşilmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Allah (Azze ve Celle), eğer bize bir rızık vermişse ve kurban kesecek imkânımız varsa, yılda bir kez bu kurban etini bekleyen ihtiyaç sahibi insanlarımıza göndermeliyiz. Türkiye’deki insanımız genelde bu konuda çok duyarlıdır. Yardım duyguları gelişmiş durumdadır. Ancak bunu biraz daha iyi duruma getirmek adına biraz daha gayret etmeliler. Kimi mezheplere göre kurban kesmek sünnettir, kimisine göre vaciptir. Hangi mezhepten olursa olsun herkes kendini kurban kesmekle vazifeli bilerek, sadece Türkiye’de veya yurtdışında değil, bir şekilde Rabbimin vermiş olduğun rızıktan hem ev halkımızı hem de ihtiyaç sahiplerine ikramda bulunalım.  Hem yurt içi hem de yurt dışında kurban kestirelim. Allah'ın izniyle bunun bize katkısı olur. Çünkü Allah’ın izniyle bu ahiret gününde etiyle, tırnağıyla, kıllarıyla sevap olarak kesilen kişiye gelecektir. Bundan daha güzel bir şey var mıdır? İnsanlık buna muhtaçtır ve kurtuluşumuz da buna bağlıdır. Nasıl ki Allah-u Teâlâ, Peygamberi olan Hazreti İbrahim’in biricik oğlu olan İsmail’i, ona kurban verdirmekle kurtarmışsa, biz de günahlarımızı, önümüzdeki bela musibetleri, Allah adına ibadet bilinciyle yurt içinde ve yurt dışında güzelinden ve iyisinden kurban kestirelim. Bu anlayışla gerek yurtiçindeki gerek yurtdışındaki hayırseverler bize kurban vekâleti verirlerse, biz de Allah’ın iziyle üzerimize düşeni hakkıyla yerine getirmeye hazırız."

İLKHA

Umut Kervanı 23 ülkede kurban kesecek

Umut Kervanı 23 ülkede kurban kesecek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.