Umut Kervanı Adana’da 2 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor

Umut Kervanı Adana’da 2 bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor

Umut Kervanı Vakfı Adana’da binlerce aileye kurban eti dağıtmak için kolları sıvadı.

Umut Kervanı Vakfı, Adana’da binlerce aileye kurban eti dağıtmayı hedefliyor. Adana’da geçen yıl bin aileye kurban eti dağıttıklarını açıklayan yetkililer, bu Kurban Bayramı’nda ise sayıyı ikiye katlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.

Umut Kervanı Vakfı Adana Temsilcisi Abidin Serin, başta Arakan olmak üzere Müslümanların katledildiği bir dönemde bayrama buruk girdiklerini söyledi. Serin, “Özelde Arakan, genelde ise tüm İslam dünyasının kan gölüne döndüğü bir dönemde Kurban Bayramı’na daha girmek üzereyiz. Allah-u Teâlâdan duamız, bu Müslümanların zulüm altında geçirdikleri son bayram olsun.” diyerek sözlerine başladı.

Kurban Bayramı’nda yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Serin, kendilerine müracaat etmiş binlerce muhtaç aile bulunduğuna dikkat çekerek bu ailelerin tümüne et ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

“Hedefimiz 2 bin aileye kurban eti dağıtmak”

Umut Kervanı olarak daha önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da kurban eti dağıtacaklarını ifade eden Serin, “Geçen sene bin aileye kurban eti dağıtmıştık. Bu sene ise hedefimiz 2 bin aile. Tabi bunu yapabilmemiz için hayırseverlerin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Adana’da bırakın et almayı, evinde bir lokma ekmeği olmayan birçok aile var. Biz istiyoruz ki senede bir defa da olsa bu insanların kursağından bir lokma et geçsin. Bu noktada Adana’mızda kurban eti dağıtılmayan tek bir fakir aile bile kalmasın diye çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. ”diye belirtti.

Fakirlere et ulaştırma konusunda en büyük görevin hayırseverlere düştüğüne işaret eden ve kurban bağışı beklediklerini belirten Serin, “Buradan sizin aracılığınızla hayırseverlere seslenmek istiyorum. Durumu kurban kesmeye müsait olanlar ricamız şudur. Eğer birden fazla kurban kesme imkânları varsa kurbanlarından birini kesip kendilerine, komşu ve akrabalarına ayırsınlar. Bir kurbanlığı da fakir fukaraya dağıtılmak üzere vakfımıza bağışlasınlar. Ya da biz kendilerine adres verelim kendi kurbanlıklarını kendileri fakirlere ulaştırsınlar.” diyerek destek istedi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler