Umut Kervanı Ağrı'daki 3 aylık faaliyet raporunu açıkladı

Umut Kervanı Ağrı'daki 3 aylık faaliyet raporunu açıkladı

Umut Kervanı Ağrı'da 3 ay boyunca 16 bin 435 TL değerinde 257 aileye ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Umut Kervanı Vakfı'nın Ağrı'daki yetkililerinden Mehmet Dağhan, Ocak, Şubat ve Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

3 ay içerisinde 257 muhtaç aileye 16 bin 435 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirten Dağhan, zengin ile fakir arasında köprü olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yıllardır faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Mehmet Dağhan, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi Ağrı Umut Kervanı olarak fakir ve muhtaç ailelere yardım etmeye devam ediyoruz. Amacımız burada zengin ile fakir aile arasında köprü görevi oluşturmaktır. Bunu Ağrı'da uzun yıllardır yapıyor devam ediyoruz. Faaliyetlerimiz ocak, şubat ve mart ayı içerisinde de hız kesmeden devam etti. Mart ayı içerisinde 17 aileye gıda yardımında bulunduk. 17 aileye de nakliye para yardımında bulunduk. 66 aileye mont ve ayakkabı yardımında bulunduk. Bir aileye ev eşyası yardımında bulunduk. 156 ailemize de kırmızı et dağıtımını gerçekleştirdik. Mart ayı içerisinde 257 aileye 16 bin 435 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk." dedi.

"İhtiyaç sahibi aileler uzatılacak yardım elini beklemektedirler"

Dağhan, "Umut Kervanı olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını en asgariye indirmek istiyorsak da biz yetmiyoruz. Bu konuda zengin iş adamlarımız, ailelerimiz duyarlı olmalı. Ramazan ayı yaklaşıyor, fitre yardımı olur, zekat yardımı olur… Bizlere destek olmalarını istiyoruz. Yardım verilecek aileleri bizimle birlikte yerlerinde inceleyerek görebilirler. Onlara bu konuda yardımcı olacağız. Bir günlüğüne fakir ailelerimize yerine kendimizi koyalım. Ramazan yaklaşıyor, birçok evde belki yiyecek bir şey yok. Kış ayını nasıl geçirdiklerini bir Allah bilir. Soğuk pencereler naylonlu, kırık dökük kapılarla geçirdiler. Bir gün o ihtiyaç sahibi ailelerin yerine kendimizi koyalım ve o şekilde karar verelim. Ailelerimiz gerçekten kendilerine uzatılacak yardım ellerini bekliyorlar, bunu unutmasınlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.