Umut Kervanı dünyanın birçok ülkesinde umut olmaya devam ediyor

Umut Kervanı dünyanın birçok ülkesinde umut olmaya devam ediyor

Umut Kervanı Vakfı, Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde mağdur ve muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor.

Ramazan ayından önce Ramazan yardımı çalışmalarını başlatan Umut Kervanı Vakfı, Türkiye başta olmak üzere, Filistin, Bangladeş, Afganistan, Somali ve Afrika'nın birçok ülkesinde yardım çalışmalarına devam ediyor.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Umut Kervanı olarak Ramazan öncesinde “Yardımlarınız Bereketlensin” sloganıyla yardımlarımızı muhtaçlara ulaştırmaya başlamıştık. Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki hayırseverlerden gelen yardımları muhtaçlara ulaştırdık. Onların sıkıntılarına, çaresizliklerine merhem olmaya çalışıyoruz. ”dedi.

Kurtaran, “Türkiye'nin birçok il, ilçe ve köylerinde tespit ettiğimiz muhtaçlara gıda kolisi başta olmak üzere yardımlarımızı ulaştırdık. Bununla birlikte 'Dünya Yetimler Günü' münasebetiyle birçok ilde yetimlere giyim yardımı projemizi gerçekleştirdik. İnşallah 26 Mayıs tarihinde birçok noktada ve özellikle İstanbul’un birçok ilçesinde yetim ve muhtaç çocuklarımızı mağazaya götürerek giydireceğiz. Böylelikle bayrama sevinçli bir şekilde girmelerini sağlayacağız. Yine tarafımıza gelen adak ve şükür kurbanlarını keserek elde edilen etleri de tespitli olan ailelerimize ulaştırdık. Ramazan ayı içerisinde yetim ve öğrencilere burs ile, kardeş aile projesi kapsamında vakfımızın düzenli olarak yardım yaptığı kayıtlı ailelere aylıklarını verdik. İnşallah bu Ramazan'da bir nebze de olsun ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Umut Kervanı Vakfı olarak dünyanın dört bir tarafında mazlum ve muhtaçlara uzanan bir el olarak yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Kurtaran, yaptıkları çalışmalar hakkında şu ifadelere yer verdi;

“Başta Filistin olmak üzere şu anda büyük bir abluka altında olan Gazze’de iftar programları, gıda dağıtımı, yetim giydirme, sıcak aş dağıtımı ve ekmek dağıtımı gibi projelerimizi gerçekleştirdik. Bu projelerimizi gerçekleştirmek için de tekrardan yeni programlar yaptık ve yardımlarımızı Ramazan sonuna kadar dağıtmaya devam edeceğiz.

Yemen’de Ramazandan önce yüzlerce aileye kırmızı et ve gıda kolisi dağıtımı yaptık. Yüzlerce kişiye de iftarlarını açmaları için iftar programları ve Yetim giydirme programı düzenledik. Bangladeş ve Arakan’a uzanan sınıra kadar yardımlarımızı ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Buralarda da birçok noktada gıda yardımı, iftar programı ve yetim giydirme programları gerçekleştirdik. Somali’de de bulunan yardım kuruluşlarıyla birlikte orada da yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Afrika bölgesinde bulunan Togo’da da yetim ve muhtaçlara yönelik iftar programımız oldu. O bölgede bulunan birçok ülkede programlarımız devam ediyor.”

Afganistan’da da ihtiyaç sahibi birçok ailenin olduğunu hatırlatan Kurtaran, bölgede incelemelerde bulunduklarını ve yaptıkları program doğrultusunda yakın zamanda orada da gıda dağıtımı, iftar programları ve yetim giydirme gibi projeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Ramazan boyunca bu tür organizasyonlarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edeceklerini de kaydeden Kurtaran, hayırseverlere teşekkür ederek çağrıda bulundu.

Kurtaran, “Bize güvenerek yardımlarını ulaştıran hayırseverlere buradan çok teşekkür ediyorum. Biz de onların vekâleti doğrultusunda, gelen yardımları tespit edilen ailelere en kısa zamanda ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Şu an bizden beklenti içerisinde çok sayıda muhtaç aile var ve Ramazan henüz bitmedi. Hayırseverlerden zekât ve fitre ve sadakalarını  bize ulaştırmalarını istiyoruz. Biz de tespit ettiğimiz ailelere yardımlarını en güzel şekilde ulaştıracağız. Ramazan'ın ve bayramın ümmete hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. ”dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.