Umut Kervanı Vakfı Afrika’da yüzlerce kurban kesti

Umut Kervanı Vakfı Afrika’da yüzlerce kurban kesti

Umut Kervanı Vakfı, 2018 kurban kesim programını gerçekleştirdiği Afrika’da hayırseverlerin bağışladığı yüzlerce kurban kesti.

Umut Kervanı Vakfı, 2018 kurban programı çerçevesinde Türkiye ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Afrika’da da Kurban Bayramı boyunca kurban kesip, muhtaçlara dağıtacak.

Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Kurucu Üyelerinden Sabahattin Ugar, hayırseverlerin kurbanlarını Türkiye ve Uganda gibi birçok ülkede yaşayan muhtaçlara ulaştırdıklarını belirtti.

Ugar, “Umut Kervanı olarak Uganda’nın Soroti kentinde kurban kesim alanındayız. Vakfımızın aracılığıyla kurbanlarını kestirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanlarını kestik. Allah-u Teâlâ kabul etsin. Bu kurbanları hem dünyada hem de ahirette hayırlara vesile eylesin. Bizler Umut Kervanı Vakfı olarak dünyanın değişik yerlerinde kurban kesiyoruz. Bugün Uganda’da Müslüman kardeşlerimizin özellikle de yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Özellikle mağdur coğrafyalarındaki yetim ve muhtaç kardeşlerimizle tanışmak, kaynaşmak, dertlerine çare olmak ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına buralara geldik. Kurban sahiplerinden Allah razı olsun. Buradaki mağdurlar adına hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Umut Kervanı Vakfı olarak kuruldukları günden beri yardım çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini aktaran Ugar, “Bizler sadece belli zamanlarda değil senenin her günü giyim, gıda ve et yardımları yapıyoruz. Her türlü ihtiyaçları için buradaki kardeşlerimize ve başka coğrafyadaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sürekli yardım eden bir vakıfız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler