Umut Kervanı Vakfı’ndan bölgedeki mağdurlara yardım

Umut Kervanı Vakfı’ndan bölgedeki mağdurlara yardım

Genel merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı, yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halk için başlatılan yardım destekleri kapsamında bölgede mağdur olanlara yardıma başlandı.

Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye derneklerden genel merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı (UKV), bölgede yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından dolayı mağdur olan halk için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla başlatmış olduğu yardım kampanyası kapsamında hazırlanan yardım paketlerini mağdur halka dağıtılmak üzere Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe ve Midyat’a gönderildi.

Yardım çalışması kapsamında Midyat, Kızıltepe, Nusaybin ve İdil’e 100’er paket Mardin’e 150, Cizre’ye de 170 adet olmak üzere toplam  620  paket gönderildi.

Gönderilen yardım paketlerinin, Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye dernekler aracılığıyla mazlum ve mağdur halka dağıtılacağı belirtildi.

Yapılan yardım hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cemal Çınar, “Umut Kervanı Yardım Platformumuz yapmış olduğu çağrıya biz de İstanbul’dan destek vererek, yardımda bulunmaya çalıştık ve gereken yardımları bölgeye getirdik. Allah’ın izniyle biz Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe ve Midyat’a yardım kolilerimizi ulaştırmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“İki ateş arasında kalan mağdur halkımız için yollardayız”

İki ateş arasında kalan ve mağdur olan halkımıza yardım için yollara düştüklerini belirten Çınar, “İki ateş arasında kalan bu mazlum ve mağdur halkın yaralarını bir nebze olsun sarmak için kamyona yardım paketlerimizi yükleyip yollara düştük. Yardımda bulunan kardeşlerimiz çok iyi bilsinler ki, koliler muhtaç ailelere ve onların istediği usulle ulaştırılıyor. Muhtaçların durumlarını yerinde tespit etmek için özellikle kendim bölgeye geldim. İnşallah bu yardımlarımızı bölgeye ulaştıracağız. Bu konuda hayır yapan ve bize destek veren tüm hayırseverlerden Rabbim razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bölgede kardeşlik dışında hiçbir hesap tutmayacak”

Müslüman halkımızın birlik ve beraberliğini bozmak için hesap yapanların amaçlarına ulaşamayacaklarını dile getiren Çınar,“Halkımız din kardeşliği konusunda hassastır. Müslüman halkımızın bu duygularını zedelemeye çalışanlar, bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Dayanışma ve kardeşlik dışında bölgede hiçbir hesap tutmayacak. Müslüman halkımız iki ateş arasında kalmayı hak etmiyor. Rabbim bu yardımları birlik ve beraberliğe vesile kılsın. Bu konuda bu yardımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu hayır kervanına katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun” dedi. (Süleyman Tunç-İLKHA)

 















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.