Umut Kervanı Vakfından yetim giydirme projesi

Umut Kervanı Vakfından yetim giydirme projesi

Umut Kervanı Vakfı tarafından Türkiye’nin birçok ilinde ve yurtdışında yetimleri giydirme projesi başlatıldı.

Umut Kervanı Vakfı tarafından başta İstanbul olmak üzere; Türkiye’nin birçok ili ile Gazze, Yemen, Afganistan, Bangladeş ve kimi Afrika ülkelerinde yetim giydirme projesi başlatıldı. Proje kapsamında yüzlerce yetim çocuk, giyim mağazalarına götürülerek gönüllerince giydirildi.

İstanbul’da da yürüttükleri Projenin detaylarını İLKHA’ya anlatan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran 'yetim gülerse, dünya güler' bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti.

“Bu mutluluğa sebepler olanlar hayırseverlerimizdir”

Kurtaran, “Umut kervanı olarak Ramazan ayı hayır projelerimiz kapsamında şu anda yetim giydirme projemizi gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izni ve inayetiyle yaklaşık 100 evladımızı bu gün giydirdik. Bayrama tebessümlü ve mutlu bir şekilde girmeleri için gayret sarf ediyoruz. Ramazan ayı başlamadan önce, yetim giydirme projemizi başlatmıştık. Bunun dışında, yetim ve muhtaçlara yönelik iftar programları gerçekleştirdik. Bu gün, İstanbul’un farklı bölgelerinde ki mağazalarımızda yetimlerin giyimini gerçekleştiriyoruz. Bu mutluluğa asıl sebepler olanlar hayırsever duyarlı kardeşlerimizdir. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Biz Umut Kervanı Vakfı olarak, hayırseverler ile muhtaçlar arasında sadece bir aracıyız, köprü vazifesi görüyoruz. Yapılan bağışları, yetim çocuklarımızın tebessümlerine vesile kıldık.

Bilindiği üzere, Ramazan’ın 15’inci günü 'dünya yetimler günü'dür. Umut Kervanı Vakfı olarak, gerek yurt içinde gererse de yurt dışında birçok ülkede giyim yardımında bulunduk. Özellikle Gazze, Yemen, Afganistan, Bangladeş ve Afrika’nın birkaç ülkesinde bu programımızı gerçekleştirdik. Özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı günleri başta olmak üzere, yıl boyunca yetimlerimize giyim yardımında bulunmaya gayret sarf ediyoruz. Biz diyoruz ki 'yetim gülerse, dünya güler'.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da başlatılan proje kapsamında Bağcılar’da 100,Pendik’te 25, Maltepe’de 8, Tuzla'da 4, Gebze’de 23 yetim, giyim mağazalarına götürülerek giydirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.