Umut Kervanı Vakfı Silvan'da ihtiyaç sahibi 405 aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Vakfı Silvan'da ihtiyaç sahibi 405 aileye kurban eti ulaştırdı

​Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde daha önce tespit ettiği ihtiyaç sahibi 405 aileye kurban eti ulaştırdı.

Umut Kervanı Vakfı, Silvan temsilciliği onlarca üye ve gönüllüsünün gayretli çalışmalarıyla ilçede 60 küçükbaş hayvanı, daha önce tespit edilen 405 fakir, dul ve yetim aileye ulaştırarak yüzlerini güldürdü.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Silvan yetkililerinden Mehmet İlaiz, "Elhamdülillah her sene olduğu gibi bu senede kurbanlarımızı gönüllü kardeşlerimizle beraber kestik. Kestiğimiz kurbanları daha sonra güzel bir şekilde iki kilo olarak poşetlere doldurduk. Daha önce tespit komisyonumuzun belirlediği yetim, fakir ve ihtiyaç sahiplerine, kurbanlarımızın ulaşması için büyük çaba sarf ettik." dedi.

Üye ve gönüllülerinin kendi işlerini bırakarak ihtiyaç sahibi aileler için emek sarf ettiklerini söyleyen İlaiz, "Allah u Teâlâ bizlere bu fırsatı verenlerden razı olsun. Kurbanlarını bizim aracılığımız ile İhtiyaç sahibi ailelere ulaştıran kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Açıkçası bizlerle beraber yoğun çaba sarf eden kardeşlerimiz burada bulunmaktadır. Örneğin dükkânını kapatıp, işini bırakıp burada yardıma koşan kardeşlerimizde bulunmaktadır. Allah bütün kardeşlerimizin mükâfatlarını cennette kat ve kat versin inşallah. Bizler bunu yaptığımızda hiç kimseden veya herhangi bir kurumdan maddi bir destek ummuyoruz. Bizim bu yoğun çabalarımız sadece Allah’ın rızasını kazanabilmek içindir. Allah’a yakınlaşmada güzel bir ibadet olan kurban ibadetinde Müslümanlara yardımcı olmanın bir görev olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler