Umut Kervanı Van’da bin aileye kurban eti ulaştıracak

Umut Kervanı Van’da bin aileye kurban eti ulaştıracak

Umut Kervanı Vakfı Van’da Kurban Bayramı’nda düzenleyeceği toplu kurban kesim organizasyonunda bin aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Umut Kervanı Vakfı Van’da, bu yıl 11’incisini düzenleyeceği toplu kurban kesim organizasyonu için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl Kurban Bayramı’nın birinci gününde düzenleyecekleri toplu kurban kesimiyle ilgili bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Van Bölge Temsilcisi Sabri Yıldırım, kurban kesimleri için bölgedeki çalışmaların da sona geldiğini bildirdi.

Daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere kurban eti dağıtacaklarını ifade eden Yıldırım, bu yıl da 15 büyükbaş, 60 tane de küçükbaş hayvan kesimi yapacaklarını söyledi.

Toplu kurban kesim organizasyonlarında yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracaklarını belirten Yıldırım, “Van Umut Kervanı olarak, bir ay öncesinde kurban hazırlıklarımıza başladık. Geçen yıl yaptığımız çalışmaları göz önünde bulundurarak, bu yıl nasıl bir çalışma yapacağımızla ilgili toplantılar geçekleştirdik. Bizden beklentileri olan ailelerimiz var. Organize ettiğimiz toplu kurban kesimlerinde yüzlerce aileye et dağımı yapıyoruz. Bu yıl da nasip olursa inşallah imkânlar dahilinde bin aileye kurban eti dağıtmayı düşünüyoruz. Hazırlıklarımız yaptık. Geçen yıl 15 büyükbaş, 60 tane de küçükbaş hayvan kesimi yaptık. Bunları hayırseverler aracılığıyla kesip, dağıttık.” dedi.

Çalışmalarını her geçen yıl arttırdıklarını vurgulayan Yıldırım, “Bu yıl nasip olursa 15 büyükbaş, 60 küçükbaş hayvan kesmeyi düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Umut Kervanı olarak 10 yıldır toplu kurban kesim organizasyonları yapmaktayız. Bu çalışmalarımızı her yıl artırarak devam ediyoruz. Biz sadece Van’da değil Türkiye’nin her tarafında, hatta IHO EBRAR ve Avrupa Yetim Der aracılığıyla dünyanın her tarafına Arakan’a, Afrika bölgelerine, Filistin, Suriye gibi birçok mazlum coğrafyaya da kurban dağıtımımız oluyor. Bu yıl halkın teveccühü var. Özellikle Afrika ülkelerine ve Arakan’a vekaleten kurban kesimi noktasında yoğun bir teveccüh var. Lütfen oradaki mazlumları da unutmayın.” ifadelerini kullandı.

Bayram öncesi çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Yıldırım, “Kurban kesimi ve dağıtımı konusunda vatandaşa her şekilde yardımcı oluyoruz. Umut Kervanı Vakfı Van bölge temsilciliğini yürütüyoruz. Bunların içinde Bitlis, Ağrı, Muş, Tatvan ve Doğubayazıt var. Onlar da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürerek, çalışmalarını sonlandırdılar. Nasip olursa bölge çalışmalarımız çok güzel devam edecektir. Dediğim gibi bizim sadece Van’da değil Türkiye’nin hemen hemen her ilinde, her ilçesinde kurban çalışmalarımız var. Onun dışında yurtdışında da her türlü çalışmalarımız devam ediyor. Nasip olursa onlar da Kurban Bayramı’nın birinci günü hayvanlarını kesip inşallah ihtiyaç sahibi muhtaç ailelere, dullara ve yetimlere dağıtacaklar.” şeklinde konuştu.

Yıldırım son olarak şunları söyledi, “Biz diyoruz ki et sadece kendi aramızda dönmesin. Biz kesiyoruz, komşumuz kesiyor, birbirimize dağıtıyoruz. Biz diyoruz gelin, aileler belki yıl içinde bir defa kurban eti görüyor. Beraber gidelim, beraber etleri teslim edelim. O insanları, yetimleri, mazlumları yılda bir defa da olsa sevindirelim. Bayramın birinci gününe kadar da bağışları almaya devam edeceğiz. Bu konuda bize ulaşmak isteyen abilerimiz, esnaf kardeşlerimiz ve hayırseverlerimiz varsa onların bağışlarını da kabul ediyoruz. Nasip olursa bayramın birinci gününde kurbanlarımızı kesip aynı gün içinde dağıtımlarımızı yapacağız.”

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler