Umut Kervanı yardımların dağıtımı için İran Kızılayı ile görüştü

Umut Kervanı yardımların dağıtımı için İran Kızılayı ile görüştü

Umut Kervanı Vakfı, İran ve Irak'ta meydana gelen depremde, depremzedelerin yaralarını sarmak için götürdüğü yardımların dağıtımı için İran Kızılayı ile görüşme gerçekleştirdi.

Umut Kervanı Vakfı, İran ve Irak'ta meydana gelen depremde, depremzedelerin yaralarını sarmak için ikinci kez İran'a Esendere Sınır Kapısından geçiş yaptı. Hilal Ahmar'a (İran Kızılayı) ait TIR, sınıra gelerek, getirilen gıda ve battaniyelerin yüklemesini gerçekleştirdi. Buradan yüklenen yardım malzemeleri, Kırmanşah deprem bölgesine götürülmesi için yola çıktı.

Umut Kervanı heyeti, Urumiye Hilal Ahmar Müdür Yardımcısı Doktor Halil Muhtari ile görüştü. Makamda samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede, konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, İran'daki depremzedelere yardım ulaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Çınar, "Irak ve İran'da meydana gelen depremin hemen ardında bölgeye geldik. İmkânlar dâhilinde gıda, çadır ve nakdi yardımda bulunduk. Ondan sonra başlatmış olduğumuz kampanya dâhilinde topladığımız yardım malzemelerini getirip, depremzedelere teslim etmek istiyoruz. Bu ikinci gelişimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslüman kardeşlerimize, mazlumlara ve mağdurlara el uzatmak istiyoruz. Bu soğuk havalarda İran'daki depremzede kardeşlerimizin dışarda soğukta kalmasına gönlümüz razı değildir. Bütün Müslümanların bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. İnşallah bu musibetler ümmetin yeniden vahdetine vesile olacaktır. İran Kızılayı'nın bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Urumiye Hilal Ahmar Müdür Yardımcısı Doktor Halil Muhtari ise İran Kızılayı olarak ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarını sürdürdüklerini, bu duyarlılıktan dolayı Umut Kervanı Vakfı heyetine teşekkür etti.

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.