​Umut Kervanı yüzlerce depremzedeye yardım dağıttı

​Umut Kervanı yüzlerce depremzedeye yardım dağıttı

​Depremin yaşandığı Irak Kürdistanı'nda bulunan yardım kuruluşları, yüzlerce vatandaşa yardım dağıtarak yaralarını sarmaya devam ediyor.

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim-Der ve IHO EBRAR, Irak Kürdistan’ında meydana gelen depremden dolayı oluşan mağduriyetleri gidermek için yüzlerce depremzedelere yardım dağıttı.

Irak Kürdistan’ında en çok hasarın yaşandığı Germiyan iline bağlı Derbendihan ilçesinde bulunan yardım kuruluşları, tespit edilen ailelere yardımda bulunarak yaralarını sarıyor. Hazırlanan koliler, yardım kuruluşları heyeti tarafından depremzedelere dağıtıldı.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, tahribatın boyutları televizyonlardan gösterilenden çok daha fazla olduğunu belirterek, hayırseverlere yardım yapılması için çağrıda bulundu.

Çınar, "Şu an yüzlerce aileye yardımları dağıttık. Kaymakamlığın ve bizim tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim-Der ve IHO EBRAR olarak hazırladığımız kolileri dağıttık. Kimisinin kocası şehit düşmüş hanımı gelip alıyor, kimisini ise yetim çocuğu geliyor. Şimdi bunların yaralarını sarmaya çalışıyoruz." dedi.

Yardımlarını düzenli bir şekilde dağıttıklarını belirten Çınar, şunları söyledi: "Buradaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra İran’a geçeceğiz. Uluslararası Kürdistan Şehitler Platformu Başkanı Haci Halil’in yönlendirmesiyle buradaki tanıdıkları ve güvendikleri yerel yardım kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Rabita-i İslamî Kurdî (İslamic Kurdish League) Vakfının kanalıyla burada dağıtıyoruz. Araç temin etmekte ve kime nasıl ulaşmamız konusunda yardımcı oluyorlar. Şu an düzenli bir şekilde dağıtımlarımızı yapıyoruz."

Tahribatın televizyonlardan gösterilenden daha kötü bir durumda olduğunun altını çizen Çınar,  yardımların artırılması için çağrıda bulunarak, "Gerçekten şu anda televizyonlarda gösterilen görüntülerden çok farklıdır. Tahrip olan, yaralanan ve ölen insanlardan bahsediyorlar. Öyle mahalle var ki, tamamen tahrip olmuş durumda. Onlarca ev yerle bir olmuş durumda. Bir iki köy tarihten silinmiş. Bu konuda çok ciddi tahribatlar var. Dolayısıyla hayırseverlere buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu Müslüman kardeşlerimize sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Çınar son olarak şunları kaydetti: "Gerçekten şu anda mağdur ve mazlum insanlar var. Bunları konuştururken yüreğimiz kan ağlıyor. Çok müzdarip oluyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Gerçekten çok ciddi mağduriyetler var. Halkımız bu konuda ciddi manada seferber olması lazım. Tabiri caizse tabiatın vurduğu bu insanları, depremin açtığı fay hatlarını, imanımız ve kardeşliğimiz fay hatları ve fay kardeşliğimizle kapatmaya çalışalım. Halkımıza güveniyoruz. Bunların ilaç, gıda, ısınma ve battaniyelere acil ihtiyaçları vardır. Evleri yıkılan vatandaşların evlerinin yapılması için nakdi yardıma ihtiyaç vardır. Evleri yıkılanların geçici olarak çadıra ihtiyaçları vardır. Gerçekten de kuru gıdaya da ihtiyaç var. Burada iki büyük hastane tahrip olmuş. Hastalara bakacak hastane olmadığı gibi ilaçlara da ihtiyaç vardır."

İLKHA















































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler