Umut Kervanından binlerce aileye yardım foto

Umut Kervanından binlerce aileye yardım foto

​Merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı tarafından Diyarbakır ve Mardin'de binlerce ihtiyaç sahibi aileye Ramazan bayramı öncesi gıda yardımında bulunuldu.

Merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Umut Kervanı, yardımlar kapsamında Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır ve Mardin'de binlerce aileye gıda yardımında bulundu.

İstanbul’dan bölgeye gelip buradaki mağdur halkın durumunu yerinde görmek istediklerini belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulkadir Yeşilmen, bu amaçla bütün bir bölgeyi gezdiklerini belirtti.

Buradaki çalışmalar hakkında bilgi almak istediklerini söyleyen Yeşilmen, “Biz Umut Kervanı Vakfı olarak İstanbul’dan gelip bölgeyi ziyaret etmek istedik. Hem burada çalışan yetkililerimizin çalışmalarını yerinde görmek, hem buradaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ya da muhacirlerimizi Suriyeli kardeşlerimizi ihtiyaç sahibi herkesi özellikler kayıtlarımızdaki olanları, bize başvurup da arkadaşlarımızın tespit ettiği böylesi ihtiyaç sahibi ailelerimizi yerinde görüp ona göre ne yapıyoruz ne ediyoruz, bir değerlendirme yapabilmek için bu niyetle vakfın yetkilileri olarak bölgeye geldik.” dedi.

İlk olarak Mardin’in Midyat ilçesine geldiklerini belirten Yeşilmen, “Ondan sonra Dargeçit oradan da Nusaybin’e geçtik. Oranın yıkık dökük halini gördük. Gerçekten içimiz kan ağladı. 12 mahalleden 6 mahallenin, tamamen yerle bir olduğunu gördük. Bu vesile ile mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızı hallerini müşahede ettik. Onlarla konuşup dertleştik. Bir ailenin, bir göz odada mutfağı, yatağı, yiyeceği vardı. Kadın küçük çocuklarıyla birlikte oturmuş. Korkunç bir durumdu. Evet, İstanbul'da da batı illerinde de mağdurlarımız var. Ama bölgedeki mağduriyet bambaşka bir mağduriyettir. İçimiz kan ağladı. İyi ki geldik, dedik. Ondan sonra Şırnak’a gittik, Cizre’ye gittik.”  ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'daki çalışmaları hakkında  bilgi veren Yeşilmen, "Diyarbakır’daki arkadaşlarımız 2 bin 500 aileye, hatta üzerine çıkmışlar, hedefleri daha da yukarıdır. Mağdur ihtiyaç sahibi aileye ulaştılar. Gıda paketi kolisi verdiler. Yine bin 200 ailemizin üzerinde ailemizi de giyim programı kapsamında giydirdik. İstedikleri elbiseyi yerimizden seçiyorlar, giyiyorlar. Bu şekilde hayır faaliyetinde bulunmaya çalışıyoruz. Tabi biz kayıtlara önem veriyoruz. Yani hayırseverlerin bize verdiklerini hakkıyla yerine getirebilmek için özellikle bu noktada gayret gösteriyoruz. Hayırseverler bize bağışta bulundukça bağış çeşidine göre ve ihtiyaç durumuna göre biz de diğer komisyonlarımızla muazzam bir organizasyonla bu hayırseverlerimizin bize emanet ettiklerini hakkıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz." diye belirtti.

Bölgedeki çukur siyaseti nedeniyle mağduriyetlerin katlandığını dile getiren Yeşilmen, “Cizre’de, Şırnak’ta Nusaybin’de bunu gördüm. Bundan dolayı oluşan mağduriyetleri müşahede edince hayırseverlerden özellikle bu tarafa yönelmelerini rica ediyorum. Bizzat benim gibi gelip görsünler, ne demek istediğimi iyi anlarlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA











































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler