Umut Kervanından çocukları yakılan aileye yardım

Umut Kervanından çocukları yakılan aileye yardım

Batman Umut Kervanı, çocukları madde bağımlıları tarafından ateşe verilerek yakılan aileye gıda yardımında bulundu.

Batman’ın Huzur Mahallesi'nde uyuşturucu ve esrar madde bağımlıları tarafından ateşe verilerek yakılan Osman Can’ın (13) ailesini ziyaret eden Batman Umut Kervanı gıda yardımında bulundu.

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık beraberindeki heyetle, kâğıt toplayıcılığıyla geçimlerini sağlayan ve maddi durumları kötü olan küçük Osman'ın ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bir süre aileyle yakından ilgilenen Umut Kervanı heyeti, aileye gıda yardımında bulundu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, madde bağımlılarına yönelik ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

“Madde bağımlılarına karşı tedbirler alınmalı”

Işık, “Bu ailemizin 13 yaşındaki çocuğunun madde bağımlıları tarafından üzerine kolonya dökülerek yakıldığını basında duyduk. Küçük çocuğumuzun ailesinin mağdur bir aile olduğunu tespit ettik. Bu ailenin daha önce bizde kaydının da olduğunu gördük. Bu aile dönem dönem yardım ettiğimiz bir ailedir. Ziyaret ettiğimiz ailemize gıda yardımında bulunduk. Aile, madde bağımlılarının önünün alınamadığını beyan ediyor. Madde bağımlıları 13 yaşındaki çocuğu üzerine kolonya döküp yakmışlar. Çocuk şu anda Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde yatmaktadır. Bu konuda çok üzüntülüyüz. Devlet görevlilerini bu konuda daha duyarlı olmaya, özellikle madde bağımlılarına karşı tedbirler almaya davet ediyoruz.” dedi.

“Bunu yapanların yakalanmasını istiyorum”

Madde bağımlıları tarafından ateşe verilerek yakılan Osman Can’ın ailesi, kendilerini yalnız bırakmayıp yardımlarda bulunan Umut Kervanı heyetine teşekkürlerini iletti. Çocuğuna bu vahşeti yapan esrar ve uyuşturucu madde bağımlılarının bir an önce yakalanmasını isteyen acılı anne Nisa Can, “Çocuklar gelip bir parkta benim çocuğumu ateşe verdiklerini söylediler. Madde bağımlıları çocuğumun üzerine kolonya dökerek onu yakmaya kalkıştılar. Uyuşturucu kullanıcılarınca, çocuğumun üzerine kolonya döküp çakmakla ateşe verdiklerini öğrendiğimizde neye uğradığımızı şaşırdık. Çocuğumu kurtarmaya gidene kadar onu yakmışlardı. Bunu yapanların yakalanmasını istiyorum.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.