Umut Kervanından depremzedeler için yardım çağrısı

Umut Kervanından depremzedeler için yardım çağrısı

​Batman Umut Kervanı, Irak-İran sınırında yaşanan deprem sonrası zor durumda olan depremzedeler için başlattıkları yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), merkez üssü Irak Kürdistanı Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısı olan 7,3 büyüklüğündeki depremden sonra bölgedeki yaraları sarmak için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, “Şimdi Kardeşlik Zamanı” şiarıyla yardım depremzedelere yönelik kampanyası başlattıklarını belirterek, tüm Batman halkını bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Işık, “Önceki gün Irak ve İran sınırında 7,3 büyüklüğünde büyük bir deprem yaşanmıştır. Oradaki kardeşlerimizden yüzlercesi vefat etmiş, binlerce kişi de yaralanmıştır. Deprem nedeniyle binlerce ev de yıkılmıştır. Tabi bizler buna sessiz kalamazdık. Bizler de hemen depremin ilk dakikasından itibaren Umut Kervanı olarak bir koordinasyon kurup, acil olarak oradaki kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye çeşitli temaslarımız ve incelemelerimiz oldu.” diye konuştu.

Açıklamanın devamında hayırseverlerden destek talebinde bulunan Işık, “Bunun neticesinde ekiplerimizi Habur Sınır Kapısına gönderdik. Ancak gönderilmiş olan yardım TIR'larının Irak tarafından resmi makamlarca kabul edilmediğinden ötürü yardımlar kabul edilmiyordu. Fakat şu anda o engel aşılmıştır. Yardımlar o bölgeye gitmektedir. Biz de inşallah Umut Kervanı olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf ederek ne imkânımız varsa bir an önce acil bir şekilde bir araya getirip oradaki kardeşlerimizin mağduriyetini gidermek için seferber olacağız. Peygamberimiz (sav) bir hadisi şerifinde, ‘Kim dardaki bir Müslüman kardeşinin sıkıntısını giderirse, Allah-u Teâlâ kıyamet gününde onların sıkıntısını giderecektir’ diye buyuruyor. Bundan ötürü Batmanlı kardeşlerimize sesleniyoruz; buyurun gelin. Başlatmış olduğumuz yardım kampanyamıza destek veriniz. Gerek nakdi gerekse de ayni yardımlarınızla bu hayırdan mahrum kalmayın ve bu çağrımıza kulak verin. ‘Şimdi Kardeşlik Zamanı’ diyor ve sizi yardıma davet ediyoruz.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler