Umut Kervanından mağdur aileye ev yardımı

Umut Kervanından mağdur aileye ev yardımı

Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ihtiyaç sahibi aileye ev yardımında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ihtiyaç sahibi bir aileye ev yardımında bulunuldu.

İlçenin Yüksek Mahallesi'nde ikamet eden altı çocuk babası İhsan Toraman, Umut Kervanı Vakfı Silvan Temsilciliği aracılığı ile yeni evine sahibi oldu.

Rehber TV'de yayınlanan Umut Kervanı programı aracılığıyla toplanan yardımlarla alınan ev, aileye teslim edildi.

Umut Kervanı Vakfı Silvan Temsilciliği olarak, ilçenin merkez ve köylerinde düzenli yardım çalışmaları yürüttüklerini belirten Umut Kervanı Vakfı Silvan Temsilcisi Mehmet İlaiz, "Yaklaşık dört ay önce bir gönüllümüz tarafından tespit edilen İhsan Toraman adlı kardeşimizin tespitine geldik, kardeşimizin ve ailesinin mazlumiyet ve perişanlığına şahit olduk. Tespitimizden sonra kendilerine düzenli olarak aylık gıda ve elbise yardımında bulunduk. " dedi.

"Eski evleri içerisinde yaşanılmaz bir haldeydi"

Rehber TV aracılığıyla yardım topladıklarını ifade eden İlaiz,"Yardımlarımızın İhsan kardeşimizin ihtiyaçlarını gidermediğini düşündük; çünkü içerisinde barındıkları ev harabeye dönmüştü. Bu sebepten dolayı vakfımız, her hafta düzenli olarak program düzenleyen uluslararası bir TV kanalında kendilerine yardım toplamak için yayına çıktık. Programda bize gelen destekler ile kardeşimize yeni bir ev aldık. Az önce belirttiğim gibi eski evleri içerisinde yaşanılmaz bir haldeydi. Çocuklarının sağlık sorunlarına ciddi sorun teşkil ediyordu. Şimdi de satın almış olduğumuz evin anahtar teslimi için evlerine misafir olduk ve evi kendilerine teslim ettik." şeklinde belirtti.

"Çocuklarının ciddi sağlık sorunlarının nedeni eski evleri"

Öte yandan, tespit ettikleri ailenin maddi ve manevi durumlarının perişan olduğunu söyleyen Umut Kervanı Vakfı Silvan Temsilciliği Yardım Komisyonu üyesi Şirin Sezik, "İhsan Toraman adlı kardeşimizi dört ay önce tespit eski evinde tespit ettik. Evi harabe haldeydi. Banyo ve tuvalet dışarıdaydı. Maddi ve manevi durumları perişan bir haldeydi. Ev toprak olduğundan ev su topluyordu. Kendilerinden edindiğimiz bilgiye göre çocuklarının ciddi sağlık sorunlarının nedeni harabe olan evdi." diye belirtti.

Muhtaç ailenin hala eksikliklerinin olduğunu aktaran Sezik, "Umut Kervanı Vakfı olarak onlara yeni bir ev satın aldık. Satın aldığımız evin iyi bir tamirattan geçirilmesi gerekiyordu. Yeni evin sıkıntılarını giderdik ve oturulacak bir ev haline getirdik. Bayan kardeşimizin haklı olarak epey istekleri vardı. Çoğunu giderdik ama halen eksiklikleri var. Bir evin içerisinde gerekli olan yaşam malzemeleri gibi! Elbise dolabı, ısıtıcı, mutfak ihtiyaçları gibi eksiklikleri var. Umut Kervanı Vakfı olarak hayırsever kardeşlerimizden yardımlarını bekliyoruz. Allah, yardım eden bütün kardeşlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

İşsiz olduğunu ifade eden İhsan Toraman, "Umut Kervanı Vakfından razı olsun; bize yardım ettiler. Bize bir ev satın aldılar. Bütün eksikliklerini yaptılar. Bizler şu an içerisinde oturuyoruz. Allah, bize yardım eden ve vesile olan bütün insanlardan razı olsun. Umut Kervanı Vakfına da bin kere teşekkür ederim. Altı çocuğum var. Hanımım sara (epilepsi) hastası. Ben de gözümde bulunan sıkıntıdan dolayı pek fazla çalışamıyorum. Bir iş imkânı olsaydı iyi olurdu. Bünyamin adlı çocuğumun üç çeşit hastalığı var. Çocuğumun hastalıkları; Hidrosefali, Tümör ve bir çeşit kanser. Bütün hayırseverlere duacıyız." dedi.

Valilikten kendilerine yardım için geldiklerini söyleyen Toraman, "Kısmen eksikliklerimiz halen var. Elbise dolabı olsaydı iyi olurdu. Yine de Allah razı olsun. Silvan'da bir iş imkânı olsaydı iyi olurdu. Yaklaşık beş, altı ay önce valilikten geldiler, yardım yapacaklardı bir şey çıkmadı. Geldiklerinde ben de hastaydım, çocuğumun halini de gördüler. Biz sadece şu anda Silvan'da bir iş imkânı istiyoruz. Yardım edenlere duacıyız. Allah'a şükür. Allah sizden, Umut Kervanı Vakfından razı olsun." diye konuştu.

Ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşan çocuk Bünyamin Toraman, "Umut Kervanı Vakfı bize ilk önce gıda yardımında bulundu. Evimiz yoktu, bize ev satın aldılar. Ben, eski evimizde mikrop kapıyordum. Dışarı dahi çıkamıyordum. Doktor okula gitmemi yasakladı ve eski evde çok fazla mikrop kaptığımı söyledi. Bundan dolayı Umut Kervanı Vakfı bize bu evi satın alıp gerekli tamiratını yaptı. Allah, Umut Kervanından razı olsun. Eski evimiz çok soğuktu. Yağmur yağınca evimiz su topluyordu. Televizyonumuzun üzerine dahi su damlıyordu. Orası çok soğuktu. Umut Kervanı Vakfından Allah razı olsun. Yeni evimizin bütün eksiklerini giderdikten sonra anahtarını bize teslim ettiler. Benim içerisinde yattığım oda çok soğuk, bir ısıtıcı ve elbise dolabı istiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA
















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler