Umut Kervanı'ndan mağdurlara yardım video foto

Umut Kervanı'ndan mağdurlara yardım video foto

Genel merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı, yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halk için başlatılan kampanya ile bölge halkına bir kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye derneklerden genel merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı (UKV), bölgede yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından dolayı mağdur olan halk için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla başlatmış olduğu yardım çağrısına destek gelmeye devam ediyor.

Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'nda toplanan gıda malzemeleri, dün akşam saatlerinde kamyonete yerleştirilerek Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe ve Midyat’a yerleşen mağdur halka gönderildi. Buralara gönderilen yardımlar, Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye dernekler aracılığıyla mazlum halka dağıtılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörü Masum Ayyıldız, “Bölgemizde iki ateş arasında kalan halkımıza yönelik yardımlarımız devam ediyor. Bilindiği gibi aylar öncesinden tüm kamuoyuna bir duyuruda bulunmuştuk. Platform olarak yapmış olduğumuz çağrıya platform üyelerimizden İstanbul Umut Kervanı Vakfı'ndan destek geldi. Platform üyemiz Umut Der Gıda Bankası'nda toplanılan yardımları kamyona yükleyip bölgeye yardımlarını gönderecektir.” dedi.

“İyilik ve takva üzerine yardımlaşın’ Ayet-i Kerime’yi slogan kabul ettik”

Yaptıkları yardım hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cemal Çınar, “Vakfımız genel itibariyle Allah’u Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerimde, ‘İyilik ve takva üzerine yardımlaşın’ Ayet-i Kerime’yi slogan kabul eden bir vakıftır. Aynı zamanda İslami hassasiyete sahip ve muhtaç olan tüm insanlara kapımızı açık tutmak suretiyle yardım yapmaktayız. Umut Kervanı Yardım Platformumuz yapmış olduğu çağrıya biz de İstanbul’dan destek vererek, yardımda bulunmaya çalıştık ve gereken yardımları bölgeye getirdik. Allah’ın izniyle biz Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe ve Midyat’a yardım kolilerimizi ulaştırmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“En büyük duamız olayların son bulmasıdır”

Bu olayların son bulmasının kendilerinin en büyük temennileri olduğunu söyleyen Çınar, “İki ateş arasında kalan bu mazlum ve mağdur halkın yardımlarına ne kadar koşabiliriz diye insanlarımıza seslendik. Asıl hayrın sahipleri bize yardımlarını ulaştıran insanlardır. Biz sadece köprü görevini yapmaya çalışıyoruz. Yardımda bulunan kardeşlerimiz çok iyi bilsinler ki, koliler muhtaç ailelere ve onların istediği usulle ulaştırılıyor. Muhtaçların durumlarını yerinde tespit etmek için özellikle kendim bölgeye geldim. İnşallah bu yardımlarımızı bölgeye ulaştıracağız. Bu konuda hayır yapan ve bize destek veren tüm hayırseverlerden Rabbim razı olsun. En büyük duamız Müslüman bir toplumda silahların susturulduğu, barutların yanmadığı, bombaların atılmadığı, yolları tahrip edilmediği, insanların birbirlerine kurşun sıkmadığı, herkesin kendi emeğiyle, kendi imkânlarıyla rahat bir hayat yaşayabildiği günleri Rabbimin nasip eylemesidir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.