Umut Kervanı'ndan Suriyeli ailelere yardım eli

Umut Kervanı'ndan Suriyeli ailelere yardım eli

Batman Umut Kervanı, kış ayında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Her yıl binlerce aileye gıda, kurban, nakdi, ev eşyası ile çeşitli yardımları ulaştıran Batman Umut Kervanı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan ve burada çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere yardım eli uzatarak gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Yaptıkları yardımla ilgili bilgi veren Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, yardımlarının aralıksız devam ettiğini aktararak, bu kapsamda derneğe kayıtları bulunan yardıma muhtaç 16 Suriyeli aileye gıda ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Dini ve ırkı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi her kesime yardım yaptıklarını ifade eden Işık, "Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'ımıza sığınan binin üzerinde Suriyeli mağdur ailenin derneğimizde kaydı bulunmaktadır. Bizler bu ailelere elimizden geldiği kadarıyla imkânlarımız doğrultusunda düzenli bir şekilde yardımlarımızı yapmaktayız. Özellikle soğuk kış günlerinde daha fazla mağduriyet yaşayan ve kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan Suriyeli aileleri unutmayarak onlara bir nebze de olsa yardımda bulunmak istedik." dedi.

"Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz"

Daha fazla mağdur aileye ulaşmak için hayırseverlerden beklentilerini de açıklayan Işık, "Bizler hayırseverlerin bize yapmış olduğu yardımlar sayesinde mağdur ve muhtaç ailelere ulaşıyoruz. Batman'da on binlerce yardıma muhtaç aile mevcuttur. Sadece bizde kaydı bulunan yaklaşık 13 bin ihtiyaç sahibi aile var. Bu ailelerin birçoğunun düzenli yardıma ihtiyacı vardır. Bizdeki imkânlar kısıtlı olduğu için bu mağduriyetleri istediğimiz şekilde giderememenin üzüntüsünü ve sıkıntısını yaşıyoruz. Tüm bu mağdur ailelere ulaşabilmek için hayırseverlerden bizlere ciddi manada destek olmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler