Gaziantep Üniversite hastanesinde yangın tatbikatı

Gaziantep Üniversite hastanesinde yangın tatbikatı

​Gaziantep’te hastanede yapılan yangın söndürme, tahliye, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı gerçeği aratmadı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından olası yangınlara karşı gerçeği aratmayan, yangın söndürme, tahliye, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından her yıl rutin periyotlarla düzenlenen ve afet planı kapsamında oluşturulan yangın tatbikatı bu yıl daha bir kapsamlı yapıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği hastanede çıkan yangın, hastanede görevli personellerden oluşan bir ekip ve hastane çalışanları tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü.

Tatbikatta ulaşılması zor bir bölge seçildi. Yangın çıktığının farkedilmesiyle başlayan tatbikatta mahsur kalan hastalar sedye yardımıyla tahliye edildi ve yangına başarılı bir şekilde müdahale edildi.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, tüm olumsuzluklara önceden hazır olabilmek amacıyla bu tür eğitim ve tatbikatlara devam edileceğini ve gerçek bir yangın simülasyonun oluşturulduğu tatbikatın herhangi bir tehlike yaşanmadan başarıyla son bulduğunu söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler