Üniversite öğrencilerden köy çocuklarına yardım amaçlı kermes

Üniversite öğrencilerden köy çocuklarına yardım amaçlı kermes

Bingöl’ünSolhan ilçesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından, köy çocuklarına yardım kapsamında kermes düzenlendi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, köy çocuklarına yardım için “Umut Bekleyen Minik Kalplere Dokunmaya Geldik” projesi kapsamında kermes düzenledi.

Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü öğrencileri, kermeste, köy çocukları için hazırladıkları yemekleri ve tatlıları satışa sundular.

Düzenlenen kermes hakkında konuşan Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, Bu kermesi Tıbbi Laboratuvar ikinci sınıf öğrencilerinin, köy okullarına kitap, kırtasiye, giysi ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarını gidermek amacıyla bir kermes düzenlediklerini söyledi.

Esen, şöyle devam etti:  “Biz de okul yönetimi olarak bu kermeste elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğimizi söyleyerek destek olduk. Sağ olsun öğrencilerimiz, tatlısından tuzlusuna her türlü yiyeceklerle gayet güzel başarılı bir şekilde hazırlayıp geldiler. Biz de kurumları ve çevremizdeki tanıdıklarımızı davet ettik. Herkes destek oldu, hepsine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de kutluyoruz. Bu anlamda sosyal duyarlılık, yardım bilinci, ihtiyacı olan öğrencilere en azından bir umut olması, bir yardımda bulunmaları takım bilincini geliştirmeleri çok güzel bir duygu. Hepsini kutluyorum. Umarım ihtiyacı olan öğrencilere ulaşıp onlara yardımı iletiriz.” dedi.

 Kermesi düzenleyen öğrencileri organize eden Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Vildan Burulday da “Bugün hepimiz ortak bir amaç için burada bulunduk. Emekler sarf ettik, bizim için küçük birer çabaydı. Ama neticesinde köy çocukları için bunlar çok büyük bir umut olarak geri dönecektir. Bize desteklerini esirgemeyen, her türlü desteği gösteren başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürü'müze, Ak Parti Kadın Kolları İlçe Başkanlığına teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Bizi yalnız bırakmayan katılımcılara, desteklerini esirgemeyen hocalarımıza ve öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Hepsinin katkısı çok büyük olarak köy çocuklarına geri dönecektir.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler