Üniversite öğrencileri kariyer fuarına katıldı

Üniversite öğrencileri kariyer fuarına katıldı

Batman'da 500'e yakın üniversite öğrencisi "Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı"na katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde Batman Üniversitesinin de organizasyonunda yer aldığı "Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı" Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Organizasyonda yer alan üniversitelerden öğrencilerin yoğun katılım sağladığı kariyer fuarına Batman Üniversitesi'nden 500'e yakın öğrencinin katılımı sağlandı.

Ülkede farklı bölgelerde de yapılacak bu etkinlik Güneydoğu Bölgesinde ise Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Fırat, Mardin Artuklu, Siirt ve Şırnak Üniversitelerinin katılımıyla Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, yaptığı açılış konuşmasında, böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Fuarın asıl amacının öğrenciler ile sektör ve firma temsilcilerini bir araya getirmek olduğunu belirten Gül, "Bu fuarların amacı bir nevi öğrencilere hizmet etmek, dolayısıyla ülkemize hizmet etmektir. Bu fuarda başta mevcut öğrencilerimiz olmak üzere, mezun öğrencilerimiz ve hatta ortaöğretim öğrencileri de farklı sektörler, firmalar ve kamu kurumlarıyla bir araya gelecek, tanışacak, görüşecek ve bir kariyer basamağı olarak bu fuarı değerlendirecek." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, organizasyonu himayelerine alarak gençliğe verdiği önemi gösterdiğini belirterek, "Türkiye'nin her yanına imkânları eşit sağlıyoruz. Yeter ki siz değerli öğrenciler de gelin, şirketlerin aradığı yeteneklerin siz olduğunuzu onlara gösterin. Bu ülkede her gencin bir yetenek olduğuna inanıyoruz. Lütfen siz de kendinize inanın." diye konuştu.

Atay, kariyer fuarlarını 8 bölgede 87 üniversitenin katılımıyla düzenlediklerini ifade ederek, fuarın bir ayağının da Diyarbakır'da olmasını önemsediklerini, gençlerin geleceğe dair hayallerini geniş tutup, kariyer hedeflerini yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezerek, öğrenciler ve firma temsilcileriyle görüştü.

100'e yakın kamu ve özel sektörden katılımcının iştirak ettiği fuara, öğrencilerin de ilgisi büyük oldu. İlk defa bu denli büyük bir kariyer fuarına ev sahipliği yapan Dicle Üniversitesi, kendi öğrencilerinden ziyade şehir merkezinden ve çevre ilçelerden gelen binlerce öğrenciyi ağırladı.

Fuarın açılış programına; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Dış İşleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi Rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.