Üniversite öğrencileri Nizami'nin idamını protesto etti

Üniversite öğrencileri Nizami'nin idamını protesto etti

Bingöl Üniversitesi, İslami Gençlik Platformu, Cemaat-i İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami’nin Bangladeş hükümeti tarafından idam edilmesini kınadı.

Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu Bangladeş’te Cemaat-i  İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami’nin laik Hasina hükümeti tarafından idam edilmesini düzenlenen protesto gösterisinin ardından basın açıklaması ile kınadı.

Grup adına basın açıklamasını Enes Apaydın okudu.

Apaydın, "İslami Gençlik Platformu olarak Bangladeş’te yapılan insanlık suçlarını telin etmek için burada toplandık. Bilindiği gibi Bangladeş yönetimi hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler işlemeye devam ediyor. 13 Aralık 2013’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’yı, 11 Nisan 2015’te Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamuruzzaman’ı ve 21 Kasım 2015’te Genel Sekreter Yarımcısı Ali İhsan Mücahid’i idam ederek despotik zihniyetini bütün dünyaya gösteren Hasina rejimi, iki gün önce de Cemaat-i İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami’yi idam ederek yeni bir insanlık suçuna daha imza attı. Allah Cemaat-i İslami Emirinin şehadetini kabul etsin." dedi.

Katil Hasina rejiminin bu katliamların küresel emperyalist güçlerin İslami hareketlere yönelik zulümlerinin bir devamı olduğunu belirten Apaydın, "Bu vesile ile emperyalistlerin kuklası olan Bangladeş yönetiminin Müslümanlara yönelik zulüm ve tecrit politikalarının karşısında, zulme maruz kalmasına rağmen direnen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz." diye belirtti.

Apaydın, "Bangladeş’te Hasina, Mısır’da Sisi, Suriye’de Esad veyahut başka bir katilin Müslüman halklar üzerindeki baskılarının Müslümanların İslami hareketlerin yükselişi vesilesiyle yaşadıkları uyanış ve ıslah süreçlerinden kaynaklandığını fark ediyor, Rabbimize hamd ediyoruz. Bangladeş’teki kardeşlerimizi, katillerin zulüm politikalarına asla terk etmeyeceğiz.   Nizami şehid olmadan önce bizlere bir mesaj bıraktı. Her satırı anlamlı ve dolu bir mesaj.”  diyerek  Şehit Nizami’nin idam edilmeden önce yazdığı mektubu okudu.   

Apaydın son olarak, "Adaleti kuşatmak ve erdemli duruşumuzu çoğaltmak adına şöyle haykırıyoruz:

“Hasina diktatörlüğü yıkılacak, Bangladeş’te zafer İslam’ın olacaktır." İfadelerini kullandı..

Okunan basin açıklamasının ardından grup, Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra  sessizce dağıldı. (Nihat Kanat İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.