Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden Mısır'da 9 gencin idam edilmesine tepki

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden Mısır'da 9 gencin idam edilmesine tepki

Gümüşhane Üniversitesi öğrenci kulüplerinden İhya ve İmar Gençlik Kulübü, 9 gencin Mısır'da idam edilerek şehit edilmesine sert tepki göstererek, tüm Müslüman ve devlet liderlerini insanlık adına sorumluluk almaya davet etti.

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan İhya ve İmar Gençlik Kulübü, geçtiğimiz gün Mısır'da 9 gencin Sisi cuntası tarafından idam edilmesi suretiyle şehit edilmesine yaptığı yazılı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Bakara Suresi 154. ve Ahzap Suresi 23. ayetlerle başlayan açıklamada içinde bulunulan Şubat ayına dikkat çekilerek bu ayın şehadetle sembolleştiği, idam edilen bu gençlerin de Şubat şehitleri arasında yerlerini aldığına vurgu yapıldı.

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Zira onlar diridirler lakin siz bilmezsiniz. (Bakara 154) Müminlerden öyle erler vardır ki, Allah'a verdikleri sözde durdular. Onlardan kimileri verdikleri sözü yerine getirdiler, kimileri de beklemektedirler. Fakat onlar hiçbir şekilde verdikleri sözü değiştirmediler. (Azhap 23)" ayetleri ile başlayan açıklama şöyle devam etti:

"Şehadetin rengi ile boyanmış şehadet ayı şubat ayında yine ümmet Rabbine şehitler verdi. Şehitler kervanına yeni erler katıldı. Mısır'da darbeci, despot yönetim tekrar elini kana buladı. Dün Esma'yı Rabiatül Adeviye meydanında şehit edenler bugün 9 gencecik fidana kıydılar. Kan, gözyaşı ve korku üzerine saltanat kuran çağdaş Firavunlar adaletsiz Dünya'ya meydan okurcasına yine çocukları yetim, kadınları dul, anneleri perişan edecek bir girişimde bulundular."

Her birinin henüz 20'li yaşlarda ömrünün baharında olan 9 gencin zalim ve tiyatro sahnelerini aratmayan mahkemelerin kararıyla idam edildiği ifade edilen açıklamada, darbeci Sisi'ye bağlı brifingli Mısır yargısının, 2015 yılında Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen suikast davasında yargılanan 9 İhvan üyesi genç hakkında verilen idam kararlarını Kasım 2018'de onaylandığı hatırlatıldı.

Gençlerin ise duruşma sırasında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, ifadelerinin işkenceyle alındığını belirtilen açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü, yaptığı açıklamada, 9 genç hakkında verilen idam kararlarının durdurulmasını istemiş ve bu kararların adil bir şekilde yargılanmadığını söylemişti. Uluslararası Af Örgütü her ne kadar bu ifadeleri kullanmış olsa da Batıyı ve Batı kurumlarının/örgütlerinin bu konudaki tavırlarını ve dudak ucuyla söylenmiş sözlerini samimi bulmuyoruz." denildi.

"Mısır'da yapılan darbenin ardında Batılı emperyalist devletler vardır"

Mısır'da yapılan darbenin ardında Batılı emperyalist devletlerin olduğunun gün gibi ortada olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Batılı devletlerin Mısır'daki darbeye karşı sergiledikleri tavrın samimi bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Batı, bu söylemleri ve istemem yan cebime koy türünden demeçleriyle, kendi meşruiyetlerine düşen gölgeyi dağıtmak ve vicdanını rahatlatmak istese de Müslüman gençler olarak Batı'nın döktüğü timsah gözyaşlarının farkındayız. Fakat zalimler Allah'ı ve Müslüman gençleri yaptıklarından habersiz sanmasınlar. Zira Batı ve onun destekleriyle işlenen tüm cürümleri bir kenara not alıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında idam edilen gençlerin şehadeti tebrik edilerek Müslüman gençliğin önemine değinildi.

Emperyalist güçlerin Müslüman gençliğin taşıdığı potansiyelin farkında olduklarının altı çizilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Müslüman gençliği her anlamda hedef almış durumdalar. Zira bu ümmetin içinden nice Musa'lar çıkmış, Firavunlara hesap sormuştur. Son olarak tüm Müslümanları bu idamlara karşı tepki vermelerini ve tüm devlet liderlerini insanlık adına sorumluluk taşımaya ve taşın altına ellerini koymaya davet ediyoruz. Ve diyoruz ki, idam ettiğiniz her genç sizi hazin sonunuza daha da yaklaştıracaktır. Haber verin eli kanlı zalime, Müslüman gençler emin adımlarla geliyor."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler