Üniversitede "israf" konulu farkındalık çalışması

Üniversitede "israf" konulu farkındalık çalışması

Adıyaman Üniversitesinde öğrenciler tarafından "israf" konulu farkındalık çalışması yapıldı.

Adıyaman Üniversitesinde (ADYÜ) yürütülmekte olan "Ekmek ve Yemek İsrafını Önleme ve Sofada İsraf Olmasın" kampanyası kapsamında, ADYÜ Çevre Topluluğu tarafından bilinçlendirme ve farkındalık çalışması yapıldı.

Ekmek ve yemek israfının önüne geçmek için üniversitede 2 senedir yürütülmekte olan kampanya kapsamında, öğrenci ve personel yemekhanelerinde broşür ve kâğıtlara yazılmış farkındalığı artırıcı notlar dağıtıldı.

Topluluğun akademik danışmanı olan ADYÜ Çevre Mühendisliği Bölümünden Doktor Öğretim Üyesi Fatih Tufaner ve öğrenciler, yemekhanelerde Türkiye'deki ekmek israfına yönelik araştırma sonuçlarını paylaşarak, israfın nasıl önleneceği konusunda bilgiler verdi.

Günde yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini, bunun maddi karşılığı ile onlarca okul, yol, köprü gibi hizmetler yapılabileceğinin altını çizen topluluk üyeleri, "Dünyada milyonlarca insanın beslenecek gıda bulamadıklarını düşünürsek nimetimiz, bizim için alın terimiz olan emeğe, yemeğe ve ekmeğe saygıyı belirtmek amacıyla bu çalışmayı yapmaktayız. 'Sofrada İsraf Olmasın' kampanyasında Adıyaman Üniversitesi olarak önemli bir mesafe kat ettik. Öğrenci arkadaşlarımızdan büyük bir destek aldığımız kampanyamızda üniversite olarak ekmek israfının tamamen önüne geçtik. Yemek israfında da sıfıra yaklaşmaktayız." dediler. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler