Üniversiteden atılanlar geri dönebilir

Üniversiteden atılanlar geri dönebilir

AK Partili Emrullah İşler, üniversite ile ilişiği kesilenlerin okula dönmelerine imkan sağlayan düzenlemenin çıkarıldığını açıkladı

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "üniversite ile ilişiği kesilen binlerce öğrenciye yeniden okullarına dönme imkanı getirildiğini" açıkladı. Düzenleme, TBMM'de dün kabul edilen "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a eklenen bir madde ile yapıldı.

İşler'in sosyal medyada yaptığı açıklamaya göre kanun Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra, 5 ay içinde müracaat edenler okullarına geri dönebilecek.

İşler'in Twitter üzerinden paylaştığı mesajlar şu şekilde:

"TBMM'de bugün kabul edilen kanunla üniversite ile ilişiği kesilen binlerce öğrenciye yeniden okullarına dönme imkanı getirildi.

Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra 5 ay içinde müracaat edenler okullarına geri dönebilecek. Hayırlı olsun."

Söz konusu düzenleme TBMM'de dün kabul edilen "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında yapıldı.

AF ŞARTLARI

Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilerin öğrenim süreleri ve sınav haklarının yeniden düzenlenmesindeki azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmayacak.

Yükseköğretim kurumlarından, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 ay içinde başvuruda bulunmaları halinde yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders varsa takip eden eğitim öğretim yarı yılında, yoksa takip eden eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler