Üniversiteli gençler köy çocuklarını sevindirdi

Üniversiteli gençler köy çocuklarını sevindirdi

​Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten Üniversiteli Aktif Gençler Öğrenci Topluluğu, köy okulu öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet yürüten Üniversiteli Aktif Gençler Öğrenci Topluluğu üyeleri, Merkeze bağlı Yelalan (Dersim) İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye yardımında bulunarak öğrencilerin yüzünün güldürdü.

Öğrencilere hediye vermenin yanı sıra onlarla oyunlar da oynayan topluluk üyeleri, öğrencilerin yüzlerine figürler çizerek birlikte keyifli vakit geçirdiler. Köy okulu öğrencileriyle birlikte olmanın ve onların yüzünü güldürmenin kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen topluluk üyeleri bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini belirttiler.

Öte yandan okula gelmeyip koyun atlatan 2 öğrencinin de olduğunu öğrenen topluluk üyeleri okula gelmeyen 2 öğrencinin hediyesini de merada koyun otlatırken verdi.

Topluluk üyelerinden İsmail Özkan kişi her yıl bu tür etkinlikler yaptıklarını söyleyerek, “Muş Alparslan Üniversitesi Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu olarak her sene düzenli olarak kış aylarının başında ve yaz aylarında köy okullarına çeşitli yardımlarımız oluyor. Bu yılki yardımlarımıza kırtasiye malzemeleri ile başladık. Şu anda Yelalan köyündeyiz. Buradaki öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduk daha sonra bot ve mont kampanyamızda başlayacak.” şeklinde konuştu.

Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu olarak çocuklar için Muş merkezden Yelalan köyüne geldiklerini kaydeden Derin Rüzgar ise, “Çocuklar mutlu olsunlar diye kalem, defter ve hikaye kitapları getirdik. Fakat duyduk ki 2 tane öğrenci okula gelmemiş. Merada koyunları otlatıyorlarmış. Biz de onlar için buraya geldik. Burada onların hediyelerini verdik.” dedi.

Koyun otlatan öğrencilerden Yavuz Yaşlı da ağabeyi hasta olduğu için gidemediğini ifade ederek, “Üniversiteli öğrenciler gelmiş bizim okula kalem, silgi ve hikâye kitabı dağıtmışlar. Ben de koyunların yanındaydım. Bana da getirip verdiler. Daha sonra vedalaşıp gittiler.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.