Üniversiteliler Arapça yarışmasında ter döktü

Üniversiteliler Arapça yarışmasında ter döktü

Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Birinci Arapça Bilgi Yarışması'nı gerçekleştirdi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından, "Birinci Arapça Bilgi Yarışması" düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışma, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Arapça şiir dinletisi, tiyatro gösterimi, naat okunması ve ilahi dinletisiyle devam etti.

İslam'ın özü ve ruhunun iyi anlaşılması gerektiğini belirten İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsa Yüceer, "Allah'ın kulu olmamız ve Kur'an-ı Kerim'deki ilahi mesajı anlamamız gerekiyor. Peygamber Efendimizin sünneti olan hadisleri de anlamamız gerekiyor. Bin 400 yıllık kaynaklara sahibiz. Gençlerimizin bu kaynakları öğrenmeleri ve güzel bir niyete sahip olmaları gerekiyor." dedi.

Arapça'nın Müslüman hayatındaki önemine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ise "Arapça, Rabbimizin Kur'an'ı indirdiği dildir. Ümmetin ve insanlığın yegâne önderi Peygamber Efendimizin dilidir, ümmetin ve insanlığın yegâne rehberi Kur'an-ı Kerim'in dilidir. Arapça olmadan İslam'ı iyi anlamak ve layıkıyla yaşamak bir yönüyle eksik kalacak. Her Müslümanın mutlaka Arapça'yla bağının olması gerekiyor. İdeal olan, Arapça yazıp, okumak ve anlamaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından BEÜ İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin yarıştığı bilgi yarışmasına geçildi. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Arapça dersi müfredatından oluşan 10 sorunun yer aldığı yarışmanın sonucunda kazananlara ödüller takdim edildi. Dört grubun yarıştığı Arapça yarışmasında; dördüncü grup birinci, ikinci grup ikinci, üçüncü grup üçüncü ve birinci grup dördüncülüğü elde etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.