Üniversiteliler Gözüyle Kalkınma yarışmasının başvuru süresi uzatıldı

Üniversiteliler Gözüyle Kalkınma yarışmasının başvuru süresi uzatıldı

TRB2 Bölgesi üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin başvurabileceği "Üniversiteliler Gözüyle Kalkınma" temalı proje yarışmasının başvuru süresi uzatıldı.

TRB2 Bölgesi üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin başvurabileceği "Üniversiteliler Gözüyle Kalkınma" temalı proje yarışmasının başvuru süresi yeterli başvuru yapılmadığı için uzatıldı.

Ajansımızın koordinasyonunda devam eden Üniversiteliler Gözüyle Kalkınma Temalı Proje

Yarışmasının başvuru süresi, yeterli başvuru olmadığı için 29 Kasım 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

Üniversiteliler Gözüyle Kalkınma Temalı Proje Yarışması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illerinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı önderliğinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesi işbirliği ile TRB2 Bölgesi üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin bakış açısıyla bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik beşeri sermayenin geliştirilmesi, turizm, tarım ve hayvancılık, tekstil, eğitim, endüstri, enerji ve benzeri proje fikirlerini derlemeyi ve bu konudaki çalışmaları teşvik ederek bölgesel kalkınmaya dair proje havuzu oluşturmayı amaçlıyor. 

Yarışmaya katılabilmek için Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinden oluşan TRB2 Bölgesi üniversitelerinde öğrenim görmek ve proje fikirlerinin TRB2 Bölgesinde uygulanabilir olması gerekiyor.

Bir öğrencinin en fazla 3 proje başvurusu yapabileceği yarışmada, gelen proje başvuruları arasından her il için ilk 3 sırayı alan projelere ödül verilecek. Böylece, 4 il için toplamda 12 proje ödül alacak.

Başvuruların 29 Kasım 2019 tarihine kadar uzatıldığı yarışmada, ön incelemelerin 2-6 Aralık 2019 tarihlerinde, proje değerlendirmelerinin ise 9-13 Aralık 2019 tarihlerinde yapılması ve kazanan projelerin 17 Aralık 2019 tarihinde www.daka.org.tr sitesinden ilan edilerek 24 Aralık 2019 tarihinde bir ödül töreni düzenlenmesi öngörülüyor.

Başvuruların Van’da Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimine, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta ise DAKA Yatırım Destek Ofislerine yapılabileceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler