“Unutamadığım Öğretmenim” konulu yarışma düzenlenecek

“Unutamadığım Öğretmenim” konulu yarışma düzenlenecek

Eğitim-Bir-Sen, üniversite öğrencilerinin öğretmenlerine ilişkin anılarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla “Unutamadığım Öğretmenim” konulu yarışma düzenleyecek.

Daha önce beş defa çeşitli alt başlıklarda Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması düzenleyen Eğitim-Bir-Sen, üniversite öğrencilerine yönelik “Unutamadığım Öğretmenim” konulu yarışma düzenleyeceğini açıkladı.

Yarışma ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, “6 Ocak 2016’da yapılacak olan yarışmada Türkiye genelinde birinci olacak eser sahibine 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, Mansiyon’a (üç adet) bin TL, Jüri Özel Ödülü’ne 2 bin TL verilecek. Ayrıca, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere, daha önce yapılan hatıra yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Kelebeğin Rüyası” kitabı hediye edilecek. Yarışma, üniversitelerde öğrenim gören tüm gençlere açıktır. Başvurular her ilde Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube Başkanlıklarına, Üniversite Şubesi bulunmayan illerde ise Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlıklarına yapılacak. Genel merkeze yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.” dedi.

Eserlerin değerlendirilmesi yöntemine de değinen Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti: “Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube/Şube Başkanlıklarına teslim edilen eserler, 4 kişiden oluşan jüri üyelerince değerlendirilecek. Eserler okunurken isimler kapatılacak, her hatıraya bir kod numarası verilecek. Jüri üyeleri, ayrı ayrı eserleri puanlayarak değerlendirecek. Daha sonra jüri üyelerinin verdiği puanlar toplanarak aritmetik ortalaması alınacak. Puanlama işi tamamlandıktan sonra isimler açılacak ve en yüksek puanı alan eser şube birincisi ilan edilerek Genel Merkez’e gönderilecek. Aynı yöntem, şube birincileri arasından Türkiye genelinde dereceye girenlerin belirlenmesinde de uygulanacak.”

Son katılımın 20 Kasım 2015 olduğu yarışma sonucunda şube birincisi olarak dereceye girecek eserler, kitap olarak yayımlanacak ve yine ücretsiz dağıtılacak.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.