“Unutmayalım ki her birimiz birer engelli adayıyız”

“Unutmayalım ki her birimiz birer engelli adayıyız”

‘Engelliler Haftası’ münasebetiyle açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı, “Unutmayalım ki her birimiz birer engelli adayıyız” dedi.

‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ nedeniyle yazılı açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, bir trafik kazası, kör bir kurşun, yangın, deprem gibi afetler veya ağır bir hastalık insanı engelli bırakabileceğini söyledi.

Engellilik durumunun ilahi olduğunu bu yüzden engelli insanların üzüntüye kapılmaması gerektiğini belirten Önür, “Allah insanları her türlü şekilde yaratmaya kadirdir. Bir kısım insanları ya doğuştan ya da doğduktan sonra halk etmiş olduğu sebeplerle engelli yaratmış ve öyle takdir buyurmuştur. Yapılan araştırmalara göre yurdumuzda engelli vatandaşlarımızın oranı yüzde 12 civarındadır. Bu engellilik durumu kesinlikle bizi yeis ve üzüntüye sevk etmesin. Unutmayalım ki burası bir imtihan dünyasıdır. Allah beden ve mallarımızdan eksiltmek suretiyle bizleri imtihan etmektedir. Eksiklik sabrımızı ve şükrümüzü göstermemize bir vesiledir.” dedi.

“Engelli sahabeler de vardı”

Engelli insanların çok değerli olduğunu Peygamber Efendimiz’in (sav) bir hadisiyle örnek veren Önür, sahabeler arasında da engellilerin var olduğunu söyledi.

Önür, “Engelliler Haftasını idrak ettiğimiz bugünlerde şunu unutmayalım ki engellilik hali insanın temel fonksiyonları açısından eksiklik olsa da, insani yönden herhangi bir kusur değildir. Dış görünüşüne aldanıp ta değer vermediğimiz bu insanlar arasında öyle değerli şahsiyetler var ki, Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerinin buyurduğu gibi ‘Harabat ehlini hor görme dostum, hazineler bedel viraneler var’ veciz sözünde kendilerini bulmuşlardır. Unutmayalım ki engelli olan insanlarımız ilahi rahmete ve merhamete vesiledirler. Peygamber Efendimizin (sav) sahabeleri içerisinde en güzide sayılabilecek kişiler arasında olan engelli sahabeler mevcuttu. Peygamber Efendimiz (sav) kendisini değersiz gören engelli bir sahabeye ‘Sen Allah katında değersiz değilsin, tam aksine çok değerlisin’ diyerek ona moral vermiş ve özgüven aşılamıştır.” diye konuştu.

“Engelli insanlara yardım elini uzatalım”

Önür, son olarak şunları kaydetti: “Bütün engelliler diğer insanların sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerin tamamına sahiptirler. Bize düşen hayatlarını yaşamakta zorluk çeken bu engelli insanlarımıza iyilik ve yardım etmektir. Şunu da unutmayalım ki her birimiz birer engelli adayıyız. Uğrayacağınız bir trafik kazası, nerden geleceği belli olmayan kör bir kurşun, yangın, deprem gibi afetler veya geçireceğimiz ağır bir hastalık bizleri engelli bırakabilir. O halde ailemizde ya da yakın çevremizde engelli insanlar varsa onlara yardım elini uzatalım. Onların hayata tutunan dalı olalım. Onlara karşı sabırlı ve de şefkatli olalım. Bu yapacağımız iyiliklerin birer sadaka hükmünde olduğunu unutmayalım. 10 - 16 Mayıs arasında idrak edilen Engelliler Haftası dolayısı ile Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi olarak tüm engelli vatandaşlarımızın haftasını kutlar, her zaman yanlarında olduğumuzu beyan ederiz.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.