Batman'da ürettiği bisikletleri tüm Türkiye'ye satıyor

Batman'da ürettiği bisikletleri tüm Türkiye'ye satıyor

Batman'da günde 200'ün üzerinde bisiklet üretip Türkiye'ye satışını gerçekleştiren Doğan Doyar, kendisine verilecek destekle ürettiği bisikletleri yurtdışına ihraç etmek istediğini söyledi.

Bölgede gördüğü eksiği gidermek amacıyla bisiklet sektörüne giren Batmanlı esnaf Doğan Doyar, kendi üretim atölyesinde günde 200'ün üzerinde bisiklet üreterek neredeyse tüm illere satışını gerçekleştiriyor.

Doyar, bölgede bisiklet üretimi eksikliğini gördüğü için yıllarca işçi olarak çalıştığı kurumdan ayrılarak kendi imkânlarıyla bisiklet sektörüne girmeye ve üretim atölyesi kurmaya karar verdiğini belirtti.

Kısıtlı imkânlarla üretimini yaptığı bisikletlerin satışından başarılı sonuçlar elde ettiğini aktaran Doyar, daha sonra kurduğu üretim atölyesinde 15 kişiyi istihdam ederek ürettiği bisikletleri bölgede piyasaya sunduğunu kaydetti.

Kısa bir zaman zarfında ürettiği bisikletleri neredeyse tüm illere göndererek satışını gerçekleştirdiğini ifade eden Doyar, asıl hedefinin onlarca kişiyi istihdam edip Batman'dan yurtdışına, ürettiği bisikletleri ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Bunun için devletten destek beklediğini dile getiren Doyar, kendisine destek verilmesi durumunda istihdam ve üretim sayısını çok daha fazla artırma imkanı elde edebileceğini anlattı.

"Çok fazla rağbet var"

Batman'da bisiklet üretimi sayesinde bölgede maliyetlerde yüzde 30 oranında bir düşüş yaşandığını söyleyen Doyar, "Bu sektörden önce bir kurumda çalışıyordum, 8-9 yıl hizmetim oldu. Bu sektördeki açığı fark ettikten sonra, bu sektöre girdim. Sonrasında bu işi Batman'da yapmaya karar verdim. Allah'a şükürler olsun! Kendi imkânlarımla bu işi açtım. Açtıktan sonra, bu işe çok fazla rağbetin olduğunu gördüm." dedi.

"İmkânsızlıklar büyümeye engel oluyor"

Kendisine imkan verilmesi durumunda bisikletleri ihraç edip Batman'a ekonomik anlamda katkı sunacağını vurgulayan Doyar, "Türkiye'nin çoğu iline üretimini yaptığımız bisikletlerin satışını yapıyoruz. Yurt dışına gönderme imkânımız da var, ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu işte biraz zayıf kalıyoruz. Şu anda 15 kişiyi istihdam ediyorum. Sanayi bölgesinde bize bir yer tahsis edilirse ve şayet devletten de biraz destek alabilirsek, Allah nasip ederse 100'den fazla insanla bu işi yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Batman'ın da var olduğunu ispatlamak istiyoruz"

Konuşmasının devamında Doyar, "Sadece bisiklet değil daha değişik ürünler de yapabiliyoruz. Yaklaşık 230 tane bisiklet üretimini yapıyoruz. Bu üretiminin yüzde 100'ünü kendimiz yapıyoruz. Bunları da 15 işçiyle yapıyoruz. İmkânımız olsa günde 800-900 üretim yapma şansımız var. Bu şekilde olursa Batman da markalaşacak. Amacımız, sadece para kazanmak değil. Sanayi anlamında Batman'ın da var olduğunu ispatlamak istiyoruz. İstanbul'a mal gönderdiğimiz zaman oradaki adamlar 'Bunlar, Batman'da mı üretiliyor?' deyip şaşırıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.