USAP, 'Türkiye’nin utanç verici sessizliği son bulmalı'

USAP, 'Türkiye’nin utanç verici sessizliği son bulmalı'

Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu (USAP), Türkiye’nin, Doğu Türkistan olarak bilinen Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan zulme karşı tepkisini arttırması gerektiğine dikkat çekti.

Doğu Türkistan olarak bilinen Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara karşı uygulanan vahşetin Ramazan ayında daha fazla arttığını ifade eden Uludağ Stratejik Araştırmalar Platformu (USAP) Başkanı Azmi Ayyıldız, başta Türkiye ve batı ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın dikkatini bu zulme çekmesi gerektiğini söyledi.

Ayyıldız, “Türkiye, hükümet kurma ve koalisyon derdine düşmüş, sivil toplumun bir kısmı güneyimizde devam etmekte olan zulme ve Mısır’daki cunta hükümetinin idam kararlarına kitlenmiş, diğer bir kısmı Yunanistan’ın ekonomik sorunları ile LGBT hareketlerin marjinal gösterilerine kendilerini adamışken, Doğu Türkistan’da dünyanın en vahşi, en zalim katliam haberleri gelmektedir. Ama ülkemizde birkaç sivilin sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışmasından başka ses duyulmamaktadır. Bu utanç verici sessizlik bir an önce son bulmalıdır” dedi.

Çin’in son 30 yılda uyguladığı vahşet ve katliamlarla 15 milyon Doğu Türkistan kökenli çocuğu öldürdüğüne dikkat çeken USAP Başkanı  Ayyıldız, şunları söyledi:

“Soykırım uygulanıyor”

“Doğu Türkistan’daki mazlum ve mağdur Müslüman Türk kardeşlerimiz soykırım, asimilasyon ve imha politikaları altında ezilmektedir. Yeni neslin dünyaya gelişi engellenerek 30 yılda 15 milyon çocuk katledilmiştir. İbadet yasak, Müslümanlar oruç tuttuğu için öldürüldüğü haberlerini almaktayız. Doğu Türkistan’a girmek, sağlıklı haberler almak maalesef mümkün değildir. Dışişleri Bakanlığından bu konuda tatmin edici bilgiler verilmeli, kamuoyu aydınlatılmalıdır. Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta, Gazze’de yapılan zulümlere gösterilen tepkiler gibi, yine tek yürek olup Doğu Türkistan için de tepkiler verebiliriz. Türkiye, Çin Hükümeti nezdinde girişimlerini artırmalı ve dünya kamuoyunun dikkatini Çin’e çekmelidir.  USAP olarak zulmün her türlüsünü, nerede olduğuna ve kimden geldiğine bakılmaksızın karşısında olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle yineliyoruz.”  (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.