Üst geçit sorunu kazalara davetiye çıkartıyor

Üst geçit sorunu kazalara davetiye çıkartıyor

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki işlek caddelerde alt veya üst geçitlerin bulunmaması kazalara davetiye çıkartıyor.

Mardin’de en aktif caddelerde üst geçidin bulunmaması kazaları da beraberinde getiriyor. Özellikle Mardin Devlet Hastanesi ile İstasyon Mahallesi’nde bulunan Mardin Yüksekokulu’nun önündeki caddelerde her hangi bir üst geçidin bulunmaması zaman zaman ölümlü kazaların yaşanmasına neden oluyor.

Her gün binlerce kişinin Mardin Devlet Hastanesi’ne geldiğini ve karşıdan karşıya geçerken büyük tehlikeler atlattıklarını kaydeden hasta ve hasta yakınları, “Sağlık için geldiğimiz bu yolda canımızdan mı olalım.” diyerek tepkisini dile getirdiler.

Yeni hastanenin kurulduğundan beri 50’ye yakın kazanın meydana geldiğini belirten Çetin Kırmızıoğlu, “Yapılan yeni hastane yolunda üst geçidin olmaması her gün kazalara sebep oluyor. Yetkililerden bu yola bir üst geçit ya da kavşak yapmalarını istiyoruz. Bu yoldan her gün binlerce insan, hayatlarını tehlikeye atarak geçiyor. Hastane kurulduğundan beri bu yolda yaklaşık 50 kaza oldu. Bu kazalar sonucu ciddi şekilde yaralanan vatandaşlarımız oldu.” dedi.

Öte yandan Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi’nde bulunan Mardin Yüksekokulu’na gitmek isteyen üniversite öğrencileri de üst geçit olmadığı için Mardin/Kızıltepe karayolunda akan trafiğin arasından karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Üst geçit isteyen öğrenciler, hemen hemen her hafta bir öğrenciye aracın çarptığını ve son olarak Üniversite öğrencisi Dilara Bilbay’a aracın çarptığını ve hayatını kaybettiğini ifade ettiler. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç - İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler