Üstad Bediüzzaman Ağrı’da anıldı

Üstad Bediüzzaman Ağrı’da anıldı

Üstad Bediüzzaman’ın vefatının 55. Yılın dolayısıyla Hayrat Vakfı ve Hayrat-Der Ağrı Şubesi tarafından bir anma programı düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayrat Vakfı ve Hayrat-Der Ağrı Şubesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde Üstad Bediüzzaman’ın vefatının 55. yıl dönümü nedeni ile bir program düzenlendi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği ‘Kuran’a Adanan Bir Ömür Bediüzzaman’ adlı konferans Hafız Seyyid Kayan hoca’nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra Hayrat Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Alaaddin Tarhan kısa bir açılış konuşması yaptı. Üstad’ı anmak için toplandıklarını ifade eden Tarhan bütün katılımcılara teşekkür etti. Tarhan konuşmasında Üstad Bediüzzaman’ın büyük bir rehber ve şahsiyet olduğunun altını çizdi.

Konferans tanıtım filmleri ile devam ederken, Eğitimci-Yazar İsmail Pütkül, Üstad Bediüzzaman’ın hayatından kesitler sundu. Pütkül, Üstad’ın hayatını okuyup   geçmemek gerektiğini, hayatını iyi yorumlamak gerektiğini ifade etti.

Üstad Bediüzzaman’ın Tebliğ metodundan bahsetmek üzere kürsüye çıkan Eğitimci-Yazar İsmail Akdağ da, Üstad’ın unutturulmak için sürgünlerde ve  zindanlarda  tutulmaya çalışıldığını,  insanların bu sıkıntılarla, aksine Üstad Bediüzzaman’ı daha iyi tanıdığını hatırlattı.

Risale-i Nur külliyatının 40’ın üstünde dile çevrildiğini söyleyen İsmail Akdağ, milyonlarca insanın Üstad Bediüzzaman’ın vesilesi ile imanlarını kurtardığını belirten Akdağ, ”Hz. Üstad sadece ve sadece Allah’ın rızasını dileyerek tebliğ vazifesini gerçekleştirmiştir. Ve hiçbir zaman yapmadığı fiili ve ibadeti insanlara söylemezdi. Lisanı hal ile tebliğ yapardı. Söylediklerini yaşayıp, aynı şekilde insanlara aktarırdı. Bundan dolayı da tebliğde bulunduğu insanlara tesir ederdi. “ dedi.

Konferans yapılan hatim duası ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.