Üstad’ın kardeşlik reçetesine ihtiyacımız var

Üstad’ın kardeşlik reçetesine ihtiyacımız var

Bediüzzaman'ı anma programına Irak’tan katılan aşiret ve cemaat temsilcileri, Bediüzzaman’ın eserlerini okuyarak İslam’ı öğrendiklerini dile getirerek, Üstad’ın kardeşlik reçetesine olan ihtiyaca dikkat çektiler.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'in doğduğu Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs Köyü’nde yurtiçi ve yurtdışında binlerce kişinin katılımıyla "Bediüzzaman'ı Anma Mevlid Programı" düzenlendi. Programa dünyanın farklı ülkelerinden davetçiler katıldı. Irak’ın Bağdat, Kerbela ve Necef kentlerinden de davetçiler katıldı.

1960 yılında Risale-i Nur ile tanıştığını dile getiren Haseni Cemaati temsilcilerinden Şeyh Seyyid Abdülkerim El Hofi El Eğizeri El Haseni, ümmetin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, Risale-i Nur’un kardeşlik reçetesine en çok ihtiyaç duyulduğu bir zaman dilimimde bulunduklarını belirtti.

“Bir defa Risale-i Nur’u okuyan artık bırakması mümkün değildir”

Seyyid Abdülkerim, “58 yıl önce Said-i Nursi’nin yazılarını okuyorduk. 1960’tan bu yana Üstad Bediüzzaman’ın külliyatını okuyorum. Kim ki Risale-i Nur’a bağlanırsa hayatını doğru yol üzerine takip ettirir. Hakiki İslam’ı, Muhammed-i İslam’ı, Risale-i Nur’un eserlerinden öğrendim. Çoğu insanlarımız Bediüzzaman’ın kim olduğunu merak ediyor. İnşallah döndüğümüzde burada gördüğümüz bu manzarayı onlara anlatacağız. Bunu geniş kitlelere ulaştıracağız. İnşallah orada derneklerimizi de açacağız. İnsan bir defa Risale-i Nur’u okuduysa ve kalbine yerleştiyse onu bırakması mümkün değildir. Bunu okumaya devam eder.” dedi.

“Ne zaman cemaat olursak o zaman üstün geliriz”

İslami cemaatler arasındaki ayrılıklara da dikkat çeken Seyyid Abdülkerim, şunları söyledi: “İslami cemaatler ve gurupları ayrılmışlar. Bölünüp parçalara ayılmışlar. Binlerce kısım haline gelmişiz. Eğer biz Risale-i Nur’un hakikatlerine dönersek, nasıl ki; Bediüzzaman Şam hutbesinde, ‘Ne zaman cemaat olursak, o zaman üstün geliriz.’ söylüyorsa inşallah İslam cemaati güçlenir ve zafere ulaşırız. Bu ayrılık kalkacak. Buraya gelene kadar yolda çok zorluklar yaşadık. Burada ki manzarayı görünce umutlandık. İslam’ın geleceği parlaktır.”

“Mücadelemizi Kur’an ve Risale-i Nur istikametinde yaparsak başarıya ulaşırız”

Irak’ın Kerbela kentinden gelen Hüseyni Aşireti Lideri Şeyh Seyyid Abbas E-Damek  El Ahreci El Hüseyni ise Müslümanlar arasında büyük ayrılıkların oluştuğuna dikkat çekerek, mücadelenin Kur’an ve Risale-i Nur istikametinde yapılması halinde başarıya ulaşılacağını ifade etti.

Şeyh Seyyid Abbas, “Müslümanlar arasında büyük ayrılıklar oluşmuş. Risale-i Nur ve İslam ile düşmanlarımıza karşı koyalım. Biz kimsenin düşmanı değiliz. İstiyoruz ki; Risale-i Nur’u dile getirelim. İslam’ı ve Kur’an-ı Kerimi dile getirelim. Hatta biz kendimizi değiştirmeyene kadar Allah bizi değiştirmez. Elimizde Risale-i Nur var. Onu devam ettirelim. İnşallah biz başaracağız. Mücadelemizi Kur’an ve Risale-i Nur istikametinde yaparsak başarıya ulaşırız.” diye konuştu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.