Usulsüzlük baskınında: 3 kişi tutuklandı

Usulsüzlük baskınında: 3 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da yürütülen SODES’in, "Bilinçli kadın aydınlık gelecek" projesinde, usulsüzlük yapıldığı iddiası ile 3 kişi tutuklandığı bildirildi.

Diyarbakır’da yürütülen SODES kapsamında, "Bilinçli kadın aydınlık gelecek" adlı SBS öğrencilerinin dersaanelere gönderilmesi projesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak 8 ile yapılan baskınlarda şüpheli 10 kişiden 3 kişi tutuklandığı belirtildi.

Olay ile ilgili  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “03 Ekim 2015 tarihinde olayla ilgisi olduğu değerlendirilen aralarında bazı kamu görevlilerinin, Özel Dershane yetkili ve görevlilerinin bulunduğu A.C., A.K., A.K., A.A., E.Ç., E.Ö., H.İ., M.M.A., S.İ.Y.,Y.K., isimli 10 kişi 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alınmış olup, yapılan aramalarda hard diskler, flaş bellekler, dokümanlar ve senetler ele geçirilerek el konulmuş, üzerlerinde gerekli incelemelere başlanılmış olup, olayda ismi geçen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” Denildi.

Şüpheliler; M.M.A., H.İ. ve Y.K. hakkında kamu kurum ve kuruluşları, vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık eylemleri iddiasıyla tutuklanarak  cezaevine konuldular.

Diğer şüphelilerden H.İ.İ. ile ilgili işlemlerin İl Emniyet Müdürlüğünde devam ettiği belirtildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.