Uygulama araç sahipleri mağdur etmiştir

Uygulama araç sahipleri mağdur etmiştir

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yolcu taşımacılığında D4 Yetki Belgesi için 19 olan araç yaş sınırının 9’a indirilmesinin araç sahiplerini mağdur ettiğini belirterek, konuyu Meclis gündemine getirdi.

Yolcu taşımacılığında D4 Yetki Belgesi için 19 olan araç yaş sınırının 9’a indirilmesini eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durumun araç sahiplerini mağdur ettiğini belirterek, konuyu Meclis gündemine getirdi.

Niğde-Bor’da kooperatife kayıtlı 52 aracın hiç birinin yeni düzenlemeye uymadığını söyleyen Gürer, araçlarda yaş sınırı düzenlemesinin birden değil, kademeli olarak yapılması gerektiğini belirtti.  

Hiç biri yeni düzenlemeye uymuyor

Niğde-Bor’da taşımacılık kooperatifine kayıtlı 52 aracın bulunduğunu ve bunların hiçbirinin yeni yaş düzenlemesine uymadığını kaydeden Gürer, “Kazancın düşük olduğu bölgelerde araç değişimi hızlı sağlanamamaktadır. İstenen değerde bir araç 250 bin TL ve üzeridir. Hiçbiri doğrudan bu aracı alabilme olanağına sahip değildir” dedi.

Yeni sisteme kademeli geçiş yapılmalı 

Bu yaş uygulamasının kademeli olarak düzenlenmesi, araç sahiplerine uygun koşullarda destek ve teşvik verilmesi gerektiğini ifade eden Niğde Milletvekili Gürer, hükûmetin bu tür düzenlemelerde, ülke genelini ve gerçeklerini değerlendirerek uygulamalar yapması gerektiğini söyledi.

Gürer, “Mağduriyet yaratılmasının önlenmesi için uygulamanın yeniden değerlendirilip geçiş süreci verilmesi talep edilmektedir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.