"Uyuşturucu bağımlılığı 21’nci asrın adeta baş belası"

"Uyuşturucu bağımlılığı 21’nci asrın adeta baş belası"

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları tarafından uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak için düzenlenen panelde konuşan İl Başkanı Erat, uyuşturucu bağımlılığının 21’nci asrın adeta baş belası olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları tarafından uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak için "Uyuşturucu Kullanma, Kullanılma" sloganıyla gençlere yönelik bir panel düzenlendi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Şahinbey İlçe Başkanı Abdulkadir Üstündağ ve Şehitkamil İlçe Başkanı Nihat Yetkin, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Erdal Kutlu, STK temsilcileri, gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Uyuşturucu bağımlılığının maddi ve manevi zararlarının üzerinde durulduğu programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, uyuşturucu madde kullanım oranlarının giderek arttığını ve maddeye başlama yaşının ise gittikçe düştüğüne dikkat çekti.

Uyuşturucuyla mücadele edilmesi için bir çaba içine girilmesi gerektiğini ifade eden Erat, uyuşturucu bağımlılığının 21’nci asrın adeta baş belası olduğunu vurguladı.

İl Gençlik Kollarına böyle bir program düzenledikleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erat, "Malumunuz çevremizde, komşularımızda ve akrabalarımızda uyuşturucu bataklığına her gün bir yeni gençler ekleniyor. Her gün yeni gençler hayatlarını kaybediyorlar. Bizler bunları da sürekli televizyon ekranlarında, sosyal medyada görüyoruz. Sokakta ve çevremizde sürekli bu tür ölümlere rastlıyoruz. Bu duruma elbette ki duyarsız kalamazdık ve görmezden gelemezdik. Bunun için mutlaka bir çözüm bulmamız gerekiyor. Gücümüz neye yetiyorsa onu yapmamız gerekiyor." çağrısında bulundu.

Gençlerin uyuşturucu bataklığına düşme oranları her gün daha arttığına dikkat çeken Erat, "Özellikle insanlık, gençlik gözümüzün önünde uçuruma doğru yuvarlanıyor. Yani bu konuda sadece uyuşturucu değil bunun içine alkol ve ilk basamağı olan sigara da dahildir. Bunun içine sosyal medya bağımlılığı da dahil edilebilir. Bunun içerisine kumar gibi farklı zararlarda dahil edilebilir. Toplumumuz maalesef bu tür zararların içerisinde adeta boğuşuyor." dedi.

Erat’ın konuşmasının ardından ise panele geçildi. Moderatörlüğünü HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Abdulkadir Üstündağ’ın yaptığı panelde, Eğitimci-Psikolojik Danışman Ömer Taş ve Dr. İbrahim Vural birer konuşma yaptı.

Uyuşturucu ve diğer bağımlılıklarını ele alarak bir konuşma yapan HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Abdulkadir Üstündağ, şunları söyledi:

"Şeytan ve şeytanlaşmış bugünkü asrın insanları ve bu zamanın Firavunları, Nemrutları, Ebu Cehilleri bugünün gençlerini bu bağımlılıkla gerçekten bir milleti ve davalarını yok etmek için uğraşıyorlar. Bu bağımlılık ile mücadelenin belki birçok ayağın vardır. Ama biz Müslümanlar olarak en önemli ayağının Üstad Bediüzzaman’ın da dediği gibi ‘Allah’a ve ahret gününe iman ettim’ ilkesini biz gençlerimize ve insanlarımıza vermediğimiz müddetçe bundan kurtulmamız mümkün değil."

"Bugün bağımlılık toplumun en büyük hastalığıdır"

Bağımlılıkların önüne ancak İslami bir terbiye ve eğitimle geçileceğini vurgulayan Eğitimci-Psikolojik Danışman Ömer Taş ise, günümüzde bağımlılıkların toplumun en büyük hastalığı olduğunu söyledi.

Taş, "Bugün toplumumuzda biz insanları cahil bırakmaya çalışıyorlar. Bizi cahil bırakmanın en büyük yollarından biri biliyorlar ki kitabımız Kur’an-ı Kerim’i elimizden alamayacaklar. Yani Kur’an-ı Kerim’i değiştirmeyecekler. Müstekbirler, zalimler ve emperyalist güçler bir araya geliyorlar, ‘Müslümanların en güçlü olan kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i ellerinden alalım ve ortadan kaldıralım’ diyorlar. Ama yüce Allah ‘Bu kitabı koruyacak olan biziz’ diyor. Müstekbirler Kur’an-ı Kerim’i ortadan kaldıramayacaklarını bizden daha iyi biliyorlar. Onun için de ‘Bu Ortadoğu’daki Müslüman gençleri bağımlı yapıp İslam’dan, Kur’an-ı Kerim’den, Peygamberden, Ahretten uzaklaştıralım’ diyorlar. Gerçekten de bugün bağımlılık toplumun en büyük hastalığıdır."ifadelerini kullandı.

Dr. İbrahim Vural da, bağımlılığın önlenmesinde kişinin kendisine, ailesine, çevresine ve sivil toplum kuruluşları ile toplumun her kesimine çok önemli görevler düştüğünü belirtti.

Uyuşturucu ve diğer bağımlılıkların sağlık açısından verdiği zararları anlatan Dr. Vural, özellikle, "Ben bağımlı olmam", "Bir kere kullanmaktan bir şey çıkmaz", "Arasıra kullanmakla bir şey olmaz" "Benim iradem güçlüdür" "Uyuşturucu sadece kullanan kişiye zarar verir" gibi söylemlerin yanlış olduğuna dikkat çekti. Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.