Uyuşturucu ile mücadele tüm toplumun görevidir

Uyuşturucu ile mücadele tüm toplumun görevidir

​Uyuşturucu ile mücadele toplantısındakonuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bu mücadele, sadece güvenlik güçlerinin veya kamunun değil toplumun tüm fertlerinin görevidir." dedi.

İstanbul Valiliği, gençlerin madde bağımlılığından korunmasına dair öneriler, uyuşturucu madde kullanımı ve satışının önlenmesi amacıyla "Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı" düzenledi

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Toplantıda, kamu görevlileri, muhtarlar, STK’lar ve toplumun üstlenmesi gereken sorumluluklar ele alındı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yerlikaya, bağımlılıkla mücadeleyi bir vatan görevi bilinciyle yürüttüklerini ve bu mücadelenin tüm topolum tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Yerlikaya, "Geleceğini tehdit eden uyuşturucuyla mücadelenin tüm boyutlarını bu toplantıda ele alacağız. Hemen hemen her ülke uyuşturucu sorunuyla yüzleşiyor. Bu mücadele, sadece güvenlik güçlerinin veya kamunun değil toplumun tüm fertlerinin görevidir. Bölücü terör örgütü PKK’nın da ana gelir kaynağı uyuşturucu ticaretidir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Bağımlılıkla mücadele bir vatan görevidir.’ İstanbul’da uyuşturucuyla mücadele kapsamında güvenlik güçlerimiz var gücüyle çalışmaktadır. İl genelinde 2016 yılında 6 bin 851 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmişken 2018’de artan operasyonlarla bu rakam 11 bin 913 kilograma yükselmiştir. ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ sloganıyla öğrencilerimizin güvenliği için okul çevrelerinde MOBESE’yi yaygınlaştırıyoruz. Halihazırda 196 okulda MOBESE var, 204 okulumuza da MOBESE kurulacak" dedi.

"Uyuşturucu kullanan suçlu değil kurbandır"

Uyuşturucuyla mücadele için mobil uygulama geliştirildiğini söyleyen Yerlikaya, şunları aktardı:

"Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu ‘UYUMA’ uygulamasını IOS ve Android işlemci cep telefonlarınıza indirerek çevrenizde şahit olduğunuz uyuşturucu kullanımı veya ticaretini yapanları ihbar edebilirsiniz. İhbar edenlerin bilgileri gizli kalacaktır. Uyuşturucu kullanan suçlu değil kurbandır. Asıl suçlu zehir tacirleri ve uyuşturucu baronlarıdır. Derdimiz uyuşturucu bataklığını kurutmak ve baronların lojistik ağlarını yok etmektir. Evlatlarımızın geleceklerinin karartılmasına, uyuşturucunun esiri haline getirilmesine fırsat vermeyeceğiz."

Uyuşturucuyla mücadelede muhtarlarla işbirliğinin önemine dikkat çeken Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "21. yüzyılda dünya çok önemli iki sorunla karşı karşıya. Bunlar; terörizm ve uyuşturucu madde bağımlılığı. Kaynak açısından birbirini besleyen ama hedefleri insanlığı yok etmek olan bu iki temel düşmanla mücadelede; ülkenin tüm fertlerinin, kamunun, STK’ların çok önemli görevleri var. İstanbul’daki muhtarlarımızın bazılarıyla uyuşturucuyla mücadelede yakından çalışıyoruz. Ancak biz tüm muhtarlarımızla birlikte bu mücadeleyi yürütmek istiyoruz. Çünkü mahallerimizin, sokaklarımızın daha güvenli olması, bağımlılığın önlenmesi için muhtarlarımızla işbirliğini çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından emniyet, jandarma, Yeşilay ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nün sunumları yapıldı. Emniyet ve jandarma kuvvetlerinin uyuşturucu kullanımı ve satışına yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlar, tutuklu ve hükümlü sayıları, ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Yeşilay ise faaliyetleri, eğitim programları ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgilendirme sunumunu paylaştı. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü adına Prof. Dr. Faruk Acıroğlu da uyuşturucu maddelerin insan sağlığına ve topluma verdiği zararlar hakkında konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.