"Uyuşturucu madde satıcılığı PKK'nin tekelinde işliyor"

"Uyuşturucu madde satıcılığı PKK'nin tekelinde işliyor"

Eski uyuşturucu madde bağımlıları, uyuşturucuya başlama ve bağımlılık süresinde yaşadıklarını ve şahit oldukları kirli ilişkiler İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) anlatarak yaşanan kirli olaylara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

 

DİYARBAKIR- Yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılar nedeniyle uyuşturucu bataklığına sürüklenen gençler Diyarbakır’da uyuşturucu piyasasının nasıl işlediğine dair verdikleri önemli bilgilerle bataklığın ulaştığı tehlikeli boyutu bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

Uzun süre uyuşturucu kullandıktan sonra bir yolunu bularak bu ortamdan kurtulabilen eski uyuşturucu madde bağımlısı genç, Diyarbakır’da uyuşturucu madde satıcılığının PKK’nin tekelinde işlediğini ileri sürerek, PKK ve PKK’ye bağlı çetelerin son zamanlarda uyuşturucuyla mücadele adı altında yaptıklarının sadece göz boyamadan ibaret olduğunu söyledi.

 

Yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılar nedeniyle uyuşturucu bataklığına sürüklendiğini söyleyen O.G. (20) adlı Diyarbakırlı genç, Diyarbakır’da uyuşturucu madde satıcılığının PKK’nin tekelinde işlediğini ve buna defalarca şahit olduğunu ileri sürdü.

 

“Sokaklar bize hiçbir şey kazandırmıyor”

Uyuşturucu bataklığına kapılma nedenlerini anlatan O.G., “Ben şu an 20 yaşındayım. Diyarbakır gibi bir yerde büyüdüm. Maddi ve manevi sıkıntılardan dolayı okuyamadım. Bu sokaklar, bize hiçbir şey kazandırmıyor. Bizden ailemizi ve gençliğimizi aldı. Diyarbakır sokaklarında ya uyuşturucu bağımlısı ya da hırsız olursunuz. Bunun başta bir alternatifi yok. Geçmişimde uyuşturucu bataklığına girmiş biriyim. Yaptığımız işler çok kötü ve yüz kızartıcıydı. Ama şimdi çok pişmanım.” dedi.

 

“Bizi bu yöne sürükleyen en büyük etkenlerden biri de işsizlikti”

Yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için uyuşturucu kullandığını kaydeden O. G., “Bizi bu yöne sürükleyen en büyük etkenlerden biri de işsizlikti. Ailemin maddi sıkıntıları vardı. Hal böyle olunca kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk. Arkadaşlarımızın bu yollardan iyi para kazandıklarını görünce, bende bu yola girdim. Uyuşturucu kullanırken kendimi huzurlu hissediyordum.” ifadeleriyle, kişisel ve ailesel ihtiyaçları karşılayamamanın uyuşturucu kullanımına olan etkisine değindi.

 

“Uyuşturucu madde satıcılığı PKK’nin tekelinde işliyor”

Diyarbakır’da gençlerin uyuşturucu bataklığa girmesini teşvik edenlerin ve gençlerin içine düştüğü bu durumun bazılarının hoşuna gittiğini belirten O. G., “Madde kullanmalarını bire bir destekleyenler var. Mesela polisin bizi bu bataklıktan çıkarması gerekmez mi? Ama birçok kez polisler bizleri bu yola teşvik etti. Bize, “Siyasete girmeyin, devlete taş atmayın ama ne yaparsanız yapın.” dediler. Ayrıca PKK’nin de bu konuda çok büyük etkisi var. Uyuşturucu satıcıları birebir PKK’den destek alıyor. Madde satıcılığı PKK’nin tekelinde işliyor. Son zamanlarda belki karşı geliyor gibi görünebilirler ama yaptıkları iş göz boyamadan başka bir şey değil.” diyerek, gençlerin içine düştüğü bu tür bataklıklardan faydalanmak isteyen kesimlerin varlığına da dikkat çekti. (Ali Adiyaman / Fikret Kavgalı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler